Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Game of thrones-skådisarna som också har en musikkarriär

 

Nu är det snart en vecka sedan sista avsnittet av Game of Thrones säsong 7 kom, och det verkar som att vi får vänta ända till 2019 för att få se fortsättningen! Vafalls, vilken plåga. Men, då har vi gott om tid att lyssna in oss på Game of thrones-skådisarnas musikkarriärer under tiden. De är av lite varierande kvalitet, kan man kanske säga. Men smaken är ju som baken, så vem är väl jag att döma. Hur som helst, låt oss provlyssna lite!

 

Ramsay Bolton (Iwan Rheon)

Ramsay Bolton, denna vidriga vidriga karaktär. Innan GoT förknippade jag bara skådisen Iwan Rheon med den snälla karaktären Simon i serien Misfits (en diametral motsats till Ramsay Bolton). Men nu är han ju sadist-Ramsay för hela slanten, vilket gör det lite svårt att föreställa sig honom som mysig walesisk folkpop-singer songwriter. Men det är han, och har släppt flera singlar och ett album. Och om man lyssnar noga på rösten, så visst hör man att det är Ramsay Bolton som sjunger…*rys*.

Melisandre (Carice van Houten)

Holländska Carice van Houten sjöng fyra låtar på soundtracket till Paul Verhoevens film Black Book (som hon också spelade huvudrollen i). Hon var hon med i Antony and The Johnsons musikvideo Cut the world, och på sitt album som kom 2012 så sjunger hon faktiskt en duett med självaste Ahnoni (fd Antony).  Inte illa pinkat!

Daario Naharis (Michiel Huisman)

Här har vi en till holländsk GoT-skådis med musikkarriär. Daenerys älskare Daario – aka skådisen Michiel Huismans – har satsat på den spännande musikgenren ”radiovänlig kille med gitarr sjunger känslomässigt” . Men hey, han sjunger i alla fall på holländska, extrapoäng för det!

Bronn (Jerome Flynn)

Här har vi, kanske något otippat, den mest framgångsrika musikkariären hos alla GoT-skådisar. Jerome Flynn hade nämligen på 80-talet en duo ihop med skådisen Robson Green (känd från en mängd brittiska serier, nu senast Grantchester), som lyckades göra den mest säljande singeln i Storbritannien 1995! Låten var en cover på klassiken Unchained Melody, med riktigt ostigt sound. De gjorde två album med klassiska covers (typ Pretty Woman), och upprinnelsen till det hela var att de var med i den populära tv-serien Soldier soldier, där deras karaktärer sjöng just Unchained Melody. Producenten Simon Cowell (ni vet han från alla talang-program) övertalade dem att spela in den, och på den vägen är det.

Osha (Natalia Tena)

Natalia Tena skådespelar inte bara i hyperpopulära fantasyproduktioner (Osha i GoT och Nymphadora Tonks i Harry Potter), hon sjunger och spelar dragspel i bandet Molotov Jukebox också. Som har gjort albumen Tropical gypsy och Carnival flower. Inte jätteotippat att genren är en slags balkan-latino-punk-pop-mix.

Grey Worm (Jacob Anderson)

Här har vi den i mitt tycke mest kvalitativa av alla GoT-skådisarnas musikkarriärer! Brittiske Jacob Anderson spelar den sammanbitne, lojale eunuck-krigaren Grey Worm, men är också rnb-artist under namnet Raleigh Ritchie. Debutalbumet You’re a man now, boy kom förra året, och två av låtarna har över 10 miljoner spelningar Spotify, så jag gissar att det går bra för Grey Worms musikkarriär! Och det här är faktiskt riktigt bra, tycker jag.

Hodor (Kristian Nairn)

Hodor som house-DJ?! Ja, den drygt två meter långe nordirländaren Kristian Nairn spelade inte bara en av få helt sympatiska karaktärer i GoT, han är också en etablerad DJ med lång erfarenhet. Han var hus-DJ på Belfast-klubben Kremlin i 12 år och har spelat med kända namn som Scissor Sisters och Calvin Harris. Och han har åkt på en turné som han döpt till Rave of thrones. Såklart!

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.