Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Hall Pass – Trailer

Bröderna Farrelly fick mig att skratta så jag kiknade för 16 år sedan med ”Dum & Dummare”, dom tog kiss- och bajshumorn och gjorde den rumsren så att säga. Dom höll skrattet vid liv med ”Kingpin” och ”Den där Mary” men redan vid ”Mina jag & Irene” så hade jag tröttnat på deras ganska så repetitiva humor. Nu är det dags för bröderna att försöka få mig att skratta igen med sin senaste film ”Hall Pass”, vi får väl se hur det går.

Att se den här trailern utan att dra paralleller till filmer som ”40 year old virgin” och ”Baksmällan” är oundvikligt, Judd Apatows och Todd Philips ”bromance-filmer” har snabbt etablerats som förebilder när det kommer till filmer om kärlek och vänskap mellan män i 30-40 årsåldern. Den stora skillnaden är att dom bygger sina filmer mer på relationerna mellan sina karaktärer och karaktärerna själva och än på en ”rolig historia”. Jag ryggar direkt tillbaka av skepticism när jag märker att  ”Hall Pass” bygger på konceptet att gifta kvinnor ger sina äkta makar just ett såkallat ”Hall Pass” för att hålla äktenskapet vid liv, det blir alldeles för otroligt.

Otroligt säger ni? Det är ju en komedi den behöver väl inte vara trovärdig säger ni? Hur trolig var egentligen ”Baksmällan” säger ni? Eller så säger ni inte det, vad vet jag… men för att jag ska engagera mig i en historia så behöver historien i alla fall vara trovärdig inom filmens ramar och eftersom vi här befinner oss i den ”riktiga” världen så blir konceptet ytterst tunt. Vilken kvinna som verkligen älskar sin man skulle ”låta” honom ligga runt i en vecka utan repressalier bara för att rädda sitt äktenskap? För mig är det en extrem motsägelse och där tappar trailern mitt intresse. Det känns som ett halvtaskigt försök till att göra en ”Baksmällan” för gifta män som ”sitter fast” i ett tråkigt och slentrianmässigt äktenskap.

Ett annat stort problem med trailern är dessutom att den helt enkelt inte är speciellt rolig och med tanke på att man oftast väljer ut dom roligaste scenerna ur filmen för en trailer så bådar det inte gott. Humorn känns för mig daterad, alldeles för omedelbar och klumpig och helt enkelt inte särskilt smart, då menar jag inte smart i bemärkelsen intelligent utan det känns helt enkelt som att dom hela tiden tagit den enklaste vägen till skratt. Inte ”genomtänkt” kanske är ett bättre ord. Att Jason Sudeikis dessutom är gift med superpinglan Christina Applegate och är missnöjd med det… yeah right! Nej det här lockar inte mig till att lägga mina pengar på en biobiljett i alla fall.

2 COMMENTS

  1. Ja. Jag brukar vara kritisk till den här typen av filmer. Ex baksmällan var en okey film inte mer. Men jag skulle nog kunna tänka mig se den här. Som sagt, töntigt koncept, men ja varför inte? Känns som om dom kan ro hem det…

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.