Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Halt and Catch Fire får en till säsong

20140530-halt-x600-1401481421

TV-bolaget AMC meddelar att serien Halt and Catch Fire faktiskt får en andra säsong, trots de halvdana tittarsiffrorna.  Jag och Måns Lindén har ju under sommaren kollat och diskuterat serien om gänget som jobbar med att utveckla en bärbar dator i början av 1980-talet, och trots en lite ojämn säsong överlag gillat den mycket.  Med tanke på att serien gick från en dryg miljon tittare första avsnittet till bara drygt 500 000 det sista (vilket ju är jetelite folk  i USA), så kändes utsikterna för att få en andra säsong dock rätt dystra, och i vår sista text närmast utgick vi från att det faktiskt inte skulle bli nåt mer.  Men enligt AMC lockade serien i alla fall en dedikerad grupp kärntittare, och förnyelsen handlar mer om hur serien kan utvecklas än hur den varit.

Och det var väl precis det jag och Måns tänkte när vi sett sista avsnittet – att det verkligen fanns intressanta spår att gå vidare på, och att karaktärerna dessutom utvecklats och blivit mycket mer intressanta just i slutet på säsongen. Kul också att TV-bolag faktiskt vågar satsa på att gå vidare för att de har en bra plan och historia att gå vidare på, och inte bara rättar sig efter tittarsiffror.

Om du inte har kollat in första säsongen rekommenderas det varmt, den finns till exempel på Filmnet och Cmore play. Här hittar du våra TV-klubbsdiskussioner om säsong ett.

Om allt går enligt planerna kommer säsong två av Halt and Catch Fire att sändas sommaren 2015.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.