Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

The Heat – Trailer

theheat2

Buddy cop-upplägget är klassiskt, med filmer som Dödligt vapen, Snuten i Hollywood, Starsky & Hutch och Rush Hour i samlingen. Upplägget med två personer, med diametralt olika personligheter, som tvingas samarbeta för att lösa brott har helt enkelt visat sig vara ett lysande koncept. Men har vi sett det med två kvinnor i huvudrollerna nån gång? Jag kan så klart ha missat nåt, men jag tror inte det i alla fall. Men nu har Paul Feig – som gjorde 2011:s roligaste film Bridesmaids – rått bot på detta med The Heat.

Sandra Bullock spelar FBI-agenten Sarah Ashburn, en topp-utredare med rykte om sig att vara arrogant. Melissa McCarthy spelar Shannon Mullins, en svärande Bostonpolis med kort stubin som använder sin magkänsla och gatusmarthet för att fånga brottslingar. Ingen av dem har haft varken en partner eller vän tidigare – men törs vi gissa att det är precis det de kommer bli nu när de tvingas jobba ihop för att besegra en hänsynslös knarkkung? Good cop, bad cop-konceptet verkar vridas ett extra varv i The Heat, som har taglinen ”good cop, mad cop”, och det ser ut att kunna bli en perfekt sommar-popcornrulle. Melissa McCarthy och Sandra Bullock är båda två riktigt roliga, om än på olika sätt. Att manusförfattaren Katie Dippold är en av personerna bakom fina komediserien Parks & Recreation gör knappast förutsättningarna sämre!

I samband med att filmen får amerikansk premiär (på fredag) har det också släppts en alternativ filmaffisch, av designern Tom Hodge, och den är awesome! Så här borde den officiella affischen se ut istället. Punkt.

The Heat får svensk premiär den 9 augusti

theheat

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.