Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Hesher – Trailer

Det är mycket Joseph Gordon-Levitt och Natalie Portman nu. Båda är otroligt talangfulla, vackra skådespelare med flera spännande projekt framför sig och just därför känns det helt rätt att få se dem tillsammans i en film som verkligen tilltalar mig.

Hesher är en mörk, rå, hjärtslitande, vulgär och samtidigt rolig film där Joseph Gordon-Levitt spelar en storrökande, långhårig slacker som lever för dagen. Han har tre favoritsysselsättningar i livet, elda upp saker, porr och att spela hårdrock på högsta volym. Bostadslös flyttar han så in garaget hos en familj som precis mist sin mamma/fru i en bilolycka. Den lilla pojken, TJ, får snart en ny livskamrat i Hesher och livet börjar så sakta få en mening igen.

Trailer till Hesher [trailer 2] från rstvideos trailerarkiv.

Hesher är historien om ett lyckligt liv som plötsligt slås i spillror genom ett ödets nycker. Det som en gång var lyckligt och ljust blir på en hundradels sekund mörkt, bittert och tungt. En älskad mamma har bragts om livet, en son försöker vara man när pappan faller djupare in i sin depression och mitt i all denna misär står en märklig, motvillig ”frälsare” som tar familjen till branten av döden, och livet.

"Jävligt passiv rökare"

Jag avskyr den falska kollektiva lyckan men älskar och fascineras av det mörka, tragiska och till synes hopplösa. Bland mina favoritfilmer hittar man nästan uteslutande tunga depressiva filmer så det här känns verkligen ”right up my alley” och på förhand egentligen som en vuxnare version av ”om en pojke” med Hugh Grant som gick hela vägen in i svenska folkets hjärtan 2002.

Att sedan Metallica dyngar på med Battery redan i första stund gör ju inte saken sämre! Efter att ha sett trailern är jag fullständigt övertygad om att Hesher kommer att leverera ett blytungt soundtrack, ett storslaget skådespel och tårar om vartannat! Full pott med andra ord!

Kuriosa: Hesher enligt Urban Dictionary – A Reebock-wearing, mulleted person in acid-washed jeans and a Judas Priest T-shirt who, at the age of 28, still lives in his/her parents’ basement and swears that he/she can really rock out on his/her Ibanez Stratocaster copy guitar and probably owns a Nova that hasn’t run in 5 years but you just wait, that fucker is gonna smoke those fuckin Japanese rice burners once I put a new head gasket on it.

4 COMMENTS

  1. Nej, hur skulle det se ut? Full pott till trailern givetvis. Däremot skulle det inte förvåna mig om det blir något liknande när jag sett filmen. Sorry om jag var otydlig där!

  2. Den verkar helt otroligt bra, men fattar inte alls vad den handlar om.. Dock sold direkt med Battery, Så jäkla grymt!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."