Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Your Highness – Trailer

Jag älskar grabbig humor och jag älskar fantasy. Det är ett obestritt faktum. Så när jag hörde att regissören till ”Pineapple Express” fått för sig att göra en film som innehåller båda dessa ingredienser så googlade jag genast fram trailern till den kommande Bromance Fantasy-rullen ”Your Highness”. Vad tyckte jag? Kolla först vad du tycker själv.

Ja herregud vad jag skrattade och myste om vartannat. Danny McBride som spelar Thadeous har  skrivit manus tillsammans med kompisen Ben Best som också skrivit den mycket roliga serien ”Eastbound and Down” där McBride spelar huvudrollen. Det märks på humorn som är lika grov och grabbig som man förväntar sig. Snuskskämten och drogreferenserna verkar lika frekventa som dom brukar vara i den här typen av filmer och det är så det ska vara.

Den klassiska historien om en kidnappad prinsessa som måste räddas från en elak magiker till varje pris får sig här en härlig släng av bromance-sleven och att placera den typen av humor i en sådan här miljö känns fräscht och nyskapande. Att dom dessutom verkar ha fått en rejäl budget för att göra det fullt ut försämrar inte direkt utsikterna för en toppenrulle.

"Ett... två... tre... röda lyktan!"

Det är som sagt ett gediget gäng som ligger bakom filmen, förutom McBride, Best och regissören David Gordon Green (Pineapple Express, Eastbound and Down) så ser vi flera kända ansikten framför kameran. James Franco har bevisat att han, trots sin hunkighet, har en skön komisk tajming och Natalie Portman som Isabel ger en härlig tyngd till ensemblen och att få se henne sparka röv gör det hela än mer intressant.  Zooey Deschanels insats som oskulden Belladonna får jag inget riktigt grepp om i trailern, men hon brukar leverera när det kommer till söt och lite ”quirky”. Den som gör starkast intryck är dock Justin Theroux som den slemmiga trollkarlen Leezar och hans ”Magic… motherfucker!” är obetalbar!

"-Jag har lånat min frisyr från Val Kilmer i Willow."

Trailern innehåller allt vad en sådan här trailer bör innehålla. Snabbt förklarar den miljön och premissen. Den presenterar karaktärerna tydligt och effektivt. Den visar tydligt vad vi kan förvänta oss av filmen; Humor, action och självklart en hel del halvnakenhet (Bara chansen att få se Natalie Portman i en medeltida stringtrosa får nog många kåta nördar att vallfärda till biosalongerna) och drogpropaganda.  Så med andra ord gillar man inte trailern så gillar man troligtvis inte filmen, den hymlar verkligen inte med vad det är för typ av film vi kan förvänta oss.

Ocensurerad stjärt vs. censurerad stjärt.

För mig som älskar filmer som ”Superbad”, ”Knocked Up”, ”Pineapple Express” och ”Baksmällan” och dessutom fantasy så är det här en självklar film på biorepetoaren och jag kommer utan ett uns av tvivel att lägga 90-100 kr. för att se den på bio. ”Your Highness” har svensk biopremiär den 25 juni.

4 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.