Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

The Hobbit: An unexpected journey – Trailer

Så har den äntligen kommit; den första trailern till Peter Jacksons The Hobbit: An unexpected journey! Tio år efter att Sagan om Ringen hade premiär får vi nu äntligen återvända till Middle Earth, och nu i sällskap med flera nya bekantskaper. Filmen utspelar sig när Bilbo är ung och på uppdrag av Gandalf Grå sveps in i ett episkt äventyr. Tillsammans med ett sällskap av tretton dvärgar som leds av den legendariske krigaren Thorin Oakensheild ska de försöka återta det förlorade Dvärgkonungariket Erebor, som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Och på vägen kommer Bilbo möta varelsen som förändrar hans liv – Gollum.

Den här första trailern lever verkligen upp till mina förväntningar. Ingen sån där menlös förstatrailer som mest känns som att man klippt ihop de korta filmklipp som är klara hittills, utan en riktig trailer. Inte så mycket detaljer kring själva handlingen i och för sig, men den sätter verkligen grundförutsättningen och stämningen. Och vilken stämning det är! Fantastiskt fint när dvärgarnas stämsång går över till att vara ett soundtrack för hela trailern. Martin Freeman känns som klippt och skuren i rollen som Bilbo, och nu ser jag ännu mer fram emot kommande trailrar, och såklart – till premiären om ett år!

 

 

1 COMMENTS

  1. Hoppas man inte måste vänta på den utökade versionen för att få se hela kärlekscenen med Gandalf, vad är det alverna säger om män med långa käppar nu igen?

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.