Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

The Human Centipede blir trilogi

Det har sedan en tid tillbaka varit känt att den mänskliga tusenfotingen kommer att få ännu en uppföljare och därmed också ett värdigt (?) avslut. Nu har detaljer kring produktionen av The Human Centipede 3 och en del av handlingen kommit allmänheten tillhanda. Produktionen kommer att påbörjas i maj månad och filmen är planerad att nå biografer i USA under nästa år.

Det finns väl knappast någon som tycker att de två första filmerna är särskilt bra, originell grundidé visst, men att det skulle vara kvalitetsunderhållning håller nog få människor med om. Trots detta har mängder av folk världen över sett filmerna. Som människa är man av naturen ofta både nyfiken och villig att testa vad man klarar av. Vi söker, medvetet eller omedvetet den där kicken man får när man möts av varningstrianglar och diverse citat på filmpostern. Vi lockas enkelt in i fällan av t.ex. ”the most disturbing movie of the decade”, ”banned in 4 countries”, ”a living hell”.

Första filmen var väl egentligen inte särskilt hemsk utan snarare resultatet av en smart marknadsföring. Dieter Laser gjorde dock en riktigt stark och psykologiskt skrämmande insats som bindgalen doktor. Annars var filmen mest en rätt seg historia fylld med korkade beslut som gjorde att man frustrerad satt och småsvor för sig själv, även om man kunde känna viss sympati för några involverade.

Andra filmen var en enda lång avskyvärd orgie i gore. Spyor, blod, avföring, avhuggna lemmar och otäcka kryp dolde effektivt det uteblivna manuset. Avarten Martin Lomax (Laurence Harvey) maniska besatthet av första filmen var både tragisk och otäck att följa.

Säga vad man vill om The Human Centipede och alla dess brister men att man lyckades casta två, helt skilda men riktigt motbjudande bad guys kan nog ingen invända mot och i trean förenas de båda i samma film. Enligt regissören Tom Six skall man också ha skruvat upp chock -och svinerifaktorn ytterligare för att ligga och balansera på gränsen till vad som egentligen är tillåtet. Eller som Tom själv uttryckte sig i en intervju med Empire ”It’s going to upset a lot of people and It’ll make 2 look like a Disney film”

Inga killar man vill möta i en mörk gränd direkt

Med tanke på hur överjävligt vidrig andra filmen faktiskt var så undrar man ju hur man skall förhålla sig till ännu en uppföljare men innerst inne vet jag ju att min nyfikenhet och ständiga önskan att testa gränserna till slut kommer att ta överhanden.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."