Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

The Hunger Games – skådisnyheter och bilder

Första bilderna på Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen

The Hunger Games – Suzanne Collins succé-bokserie – ska ju bli film, och nu verkar filmandet vara i gång. Måns skrev om detta i mars, och då var det precis klart att Jennifer Lawrence som fick sitt genombrott med huvudrollen i Winter’s Bone, skulle spela huvudrollen som Katniss Everdeen. Ett skådisval som både fått ros och ris, eftersom Lawrence egentligen är för gammal, för blond och för ljushylt för rollen som 17-åriga Katniss Everdeen, som i böckerna har långt svart hår, grå ögon och olivfärgad hy, och beskrivs som ”liten och stark”. Men det här är ju saker som kanske inte spelar så stor roll när det väl kommer till kritan, det viktigaste är ju snarare hur rollen spelas, vilket vi ännu inte vet något om.

Men, de första bilderna som släppts på Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen ser så extremt polerade ut att även jag blir lite oroad… Bilderna är dock tagna från ett reportage i tidningen Entertainment Weekly, så troligtvis är det snarare promotionbilder än stillbilder från filmmaterialet. För jag hoppas verkligen att filmens estetik inte blir så där polerad, med tanke på den skitiga och råa känslan som finns i böckerna.

De flesta övriga rollerna har nu också blivit rollsatta. Woody Harrelsson har fått den viktiga rollen som Haymitch Abernathy, en försupen före detta vinnare av The Hunger Games, som blir en slags mentor för Katniss och hennes medtävlande Peeta. Och i rollen som Peeta har vi Josh Hutcherson, som spelade sonen i familjen i The Kids are Allright.

Lenny spelar stylist i The Hunger Games

Och den kanske mest överraskande är Lenny Kravitz i rollen som Cinna – stylisten som designar de kläder som gör Katniss till en superstjärna i de viktiga ceremonierna som inleder tävlingen, och som blir Katniss förtrogne. Den gamle funkrockaren  debuterade som skådis i Precious häromåret. Eftersom jag tyvärr inte sett den har jag ingen riktig uppfattning om honom som skådis – någon annan som kan ge ett utlåtande?

Ni som har läst böckerna (och alla andra också såklart) – vad tycker ni om de här skådisvalen?

3 COMMENTS

  1. Jag har läst de två första böckerna och har inget emot valet av skådis för huvudrollen. Hon rockade i winters bone och kommer säkert göra ett bra jobb. W Harrelsson kommer också bli skön. Min Min mentala bild av Cinna var mer Chris tucker i Femte elementet men det blir säkert bra det med. Är det någon ålders märkning ännu på filmen?

  2. Ja nu när du säger det, Chris Tucker i Femte Elementet är nog lite åt det hållet jag tänkte mig Cinna också…Fast inte lika hysterisk liksom…..
    Nu har förresten Donald Sutherland blivit castad som President Snow! Det känns passande tycker jag.
    Tror inte det finns nån åldersmärkning ännu, det brukar ju dessutom skilja sig åt i olika länder. Men det borde väl bli i stil med Twilight , med tanke på att bokserierna riktar sig till samma åldersgrupp, dvs ”young adults”

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.