Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Insnöade filmtips.

Jag vet inte vad ni tycker om snön, men jag vet ATT ni tycker något. Hela mitt Facebook-flöde, varenda bild på Instagram och varenda samtal jag har idag handlar om vädret. Jag gillar snön, älskar tanken på att närapå vara insnöad och håller båda mina tummar för att världen ska fortsätta vara vit ända in i januari.

Ni som känner som jag vill säkert frossa i köld och is även på tv’n. Jag har listat en handfull favoritfilmer som ger en känsla av alltifrån förfrysta fötter till julafton. Värm en kopp varm choklad, dra på er en kofta till och tänk på hur långt bort tvång om solbrännor, bikinikroppar och kubbsällskap befinner sig just nu. Underbart!

Fargo. Få filmer är mer vinter än Fargo. Det är snö, det är öde och det är lite sorgligt överlag.

Love Actually eller The Holiday. Jag har skrivit om båda förut, varför jag bara som hastigast nämner dem här. Ultimata vinterromantiken!

En fiende att dö för. Visst, det är is och snö men framför allt är man instängda på en ubåt! Det bästa av alla världar i en och samma film.

Skenbart. En svensk film av Peter Dalle som liksom försvann lite oförtjänt tycker jag. Det är jul, året är 1945 och allting är klassiskt snyggt och isande kallt. Jag vet inte om den håller håller än, men kolla in den om ni inte redan gjort det.

Narnia. Se den tecknade versionen, tycker jag, men även spelfilmen är ju magiskt fin. Behöver jag ens förklara varför? Det är snö för hela slanten och en häxa som vill se till att det förblir så. The End.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!