Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Iron Sky – Official Trailer

Söndagen den 2:e september år 1945 föll bomberna över Hiroshima och Nagasaki. Nazisterna fick därmed finna sig besegrade av de allierade styrkorna och andra världskriget tog slut. Så har du och jag i alla fall fått lära oss i skolan att det gick till. Nu visar det sig dock att denna sanning inte är något annat än ett falsarium och en ren mörkläggning av fakta.
I själva verket flydde nazisterna givetvis till månen för att mobilisera sina styrkor och 2018 är året då de kommer tillbaka för att resa The Fourth Reich!

När den amerikanska astronauten James Washington (Christopher Kirby) landar lite väl nära den mäktiga månbasen, hemvist för tusentals stridsberedda nazistsoldater, tillfångatas han av månführern, här spelad av Udo Kier och tack vare James smartphone inser de hämndlystna tyskarna att Jorden nu äntligen är mogen för invasion.

Achtung! Hier kommt der Panzermensch

Ja, vad skall man säga? Trailern är ju fullständigt underbar. 2009 släppte norrmännen lös zombienazister i helsjuka Död Snö som dessutom hade en av filmhistoriens bästa tag-lines, Ein, Zwei, Die. Nu, tre år senare är det alltså dags för finnarna och Iron Sky. Regissören Timo Vuorensola, född 1979 och ursprungligen en sångare i ett finskt dödsmetalband är förmodligen uppvuxen med Star Wars och diverse krigsfilmer och efter en sen kväll med alltför många glas Absinth, några djuroffer i källaren med Dimmu Borgir på högsta volym kom han så på det. Varför inte kombinera dessa två? Sagt och gjort, resultatet blev Iron Sky. En Sci-Fi komedi som känns helt insane. Tyvärr har jag känslan av att Iron Sky blir en riktigt usel B-film försedd med en grym trailer där man bränner allt krut på en gång men jag kommer givetvis inte att missa den för allt i världen. Att sedan slovenska industrisyntharna Laibach står för domedagstonerna gör ju knappast saken sämre.

Och sist men inte minst, The Battle for Earth is Gonna Get Nazi måste väl ändå ta andraplatsen i briljanta tag-lines?

Beviset!

Iron Sky har svensk biopremiär den 18:e april 2012

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."