Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Jason Bourne – Officiell Trailer

JB

Tänk att det redan har gått nio år sedan Matt Damon senast var Jason Bourne på vita duken men nu är det äntligen dags för den rättmätige titelinnehavaren att åter stå i rampljuset. Då i The Bourne Ultimatum, nu i Jason Bourne. Att Hollywood måste envisas med att fucka upp ordningsföljden genom att döpa sina uppföljare till det som borde varit den initiala titeln. Hur skall framtida generationer veta vilken film som kom först när det gäller Rocky, Rambo, Star Trek och nu alltså även Jason Bourne?

Hur som helst, Universal droppade precis den officiella trailern där Matt Damon återupptar sin forna roll som pumpad superspion och trots att han alltså har hållit sig undan i nästan ett decennium verkar han inte direkt ha legat av sig. Snarare är känslan att han är ännu mer skoningslös mot ondskefulla fraktioner som nu har uppdaterat sin modus operandi till cyberkrig och sociopolitiska hot. ”A government hack worse than Snowden” som någon uttrycker det.

JB1
Matt Damon är åter i fokus i nya Jason Bourne

Annars är det en typisk Bourne-trailer på gott och ont. Rejält med knytnävar och hoppande genom fönsterrutor. Det som är mest glädjande är givetvis att nyligen Oscarsbelönade Alicia Vikander äntrar scenen i sin roll som CIA-analytiker och därmed fortsätter att landa roller i stora produktioner med skådisar från A-listan. I övrigt ser vi Tommy Lee Jones i en Tommy Lee Jones-roll och Julie Stiles återvänder som Nicki.

Frågan är om Bourne kan fortsätta att dra publik. Konceptet känns hyfsat förlegat, det mesta i trailern har vi sett förr och att anpassa sig till cyberhot har de flesta stora franchiser redan gjort. Det som talar för succé är, förutom Damons återkomst och Vikanders stjärnglans att Paul Greengrass åter tar plats i regissörsstolen. En plats där vi vet att han kan uträtta storverk när han är på rätt humör.

 Jason Bourne har biopremiär 29 juli

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."