Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

TV-minnen: Ricky Lake, Jenny Jones och Sally Jessy Raphael

ricky

I början av det glada 90-talet fick jag äntligen en egen tv. Jag behövde inte längre dra hem till kompisar och glo, utan kunde i lugn och ro bygga upp en ny och evig vänskap med min fyrkantiga och tjocka vän. Mest stod ZTV på och jag minns Peter Siepens spådomar i porrkort, veckans hitvarning eller Tommy på duken. Dessa program dominerade kvällarna, men om jag däremot hängde hemma på vardagarna om jag hade ”ont i halsen” fanns det bara ett program som gällde för mig – Ricky Lake. Jag dyrkade programmet, jag minns framförallt avsnittet där hon tog dit människor som varit hemligt kära i varandra och som sedan fick mötas och gifta sig i studion. Då grät 15 åriga jag. Eller någon var kär i sin bästa kompis och berättade det  programmet, då plötsligt plingade det till som en dörrklocka och Ricky chockgapade och lade huvudet på sne, för vem kom in genom dörren? Jo, den andra bästa kompisen som också var kär i bästa vännen!

Efter något år började jag naturligtvis tröttna på snyftet och vikttjatet. Och vem dök då upp? Jo, en kvinna med namnet Jenny Jones.
Hon påminde mycket om Ricky men var lite rivigare. Ämnena var lite mer vågade och inte så politiskt korrekta. Jag fick se klassiska program som: I am a black woman trapped in a white body eller I’m Losing Sleep ’Cuz My Teen Dresses So Cheap. Jenny var lite som den ”sköna” morsan, hon var lite på kidsen sida, tyckte att ungdomar skulle få vara ungdomar och ville man ligga och var sexton gick det väl bra om man hade skydd.

Men så dök hon upp…

Rickys och Jennys stränga styvmor – Sally Jessy Raphael. Om Jenny var den sköna morsan så var Sally den strängaste abbedissan i världen. Hade hon haft skärp på sig och inte bara haft svarta klänningar skulle hon förmodligen piskat sina olydiga gäster med skärpet så fort någon sagt emot henne. Hon var som Malous onda syster, helt ointresserad av gästernas svar och bara intresserad av sitt eget konstaterande. Hon var även hårt opererad (skönhet? nåja…) så det var svårt att läsa av vad som skulle komma ur hennes mun eller hur hon reagerade på pojken som inte respekterade sin mamma. Sally hade dock alltid ett svar på alla problem som togs upp i programmet – Boot Camp.

Jag äter för mycket godis så jag kräks! Boot camp.

Jag har legat med hela mitt kvarter! Boot camp.

Jag har en vecka kvar att leva! Boot camp.

Vad hände då med dessa tre giganter? Vad gör dom nu 2013? Låt mig tala om det:

Ricky Lake är tillbaka med sin show efter lite andra programledarjobb. Wikipedia låter hälsa att ”nya” Ricky Lake är mer som Oprahs show.

Jenny Jones hänger mest på sin hyllningssida på Facebook och trots alla fans som vill att hon kommer tillbaka, låter Jenny hälsa att hon trivs bra att chilla på landet och har inga planer att komma tillbaka i strålkastarljuset.

Sally Jessy Raphael har varit försvunnen sedan 2010 då hon gästade Oprahs program och berättade om svunna tider. Alltså, försvunnen som i, inte synts i tv sedan dess. Boot camp på livstid är min gissning.

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *