Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Årets julklappstips från Onyanserat!

Nu när det bara är en vecka kvar till julafton kanske paniken och stressen kryper på. För att inte julen skall bli förstörd bjuckar vi nu på våra säkraste julklappstips för alla som älskar film och tv och vem gör väl inte det liksom? Film och filmrelaterade prylar går hem i alla läger så från oss alla till er alla – varsågoda. Här är Onyanserats årliga julklappstips!

 LINDMAN

jul1

Guillermo del Toro Cabinet of Curiosities: My Notebooks, Collections, and Other Obsessions – BOOOM! Där har ni den, årets fetaste klapp till filmbuffen som har allt. Det finns få böcker som pryder ett bord likt Cabinet of Curiosities. Det är i sanning en fullmatad insyn i en av branschens mest intressanta hjärnor och boken innehåller anteckningar, skisser och tankar kring allt mellan himmel och helvete. Finns bland annat att köpa här.

Fula jultröjor med filmcitat – Än så länge är vi svenskar relativt befriade från de där riktigt fula stickade jultröjorna med renar och granar som jänkarna gärna drar på sig när det skall firas X-mas, men varför inte ändra på det nu? Tyvärr går tröjorna inte att köpa i Sverige så om man inte vill pynta för expressfrakt så får det bli en försenad julklapp, men det kan det vara värt. Tröjorna går att använda redan nästa jul, de är tidlösa. Köp här  eller här.

Clint Eastwood Collection – Pressa in denna gedigna samling med Clintans bästa under granen och julen är räddad. På hela 22 bluray levererar gubben stort i filmer som sträcker sig från Dirty Harry till J.Edgar. Ett måste för varje cineast. Finns bland annat att köpa här.

EMBLA

klapp

Marvel Encyclopedia: Om du, som jag, älskar att hänga med gänget i Comic Book Shop är kanske den här lilla boken värd en investering. Lagom till 70-årsjubileet har Marvel släppt en bok där de tecknat ner hela sitt universum. Ett fett uppslagsverk som jag tror även får den mest skeptiska att vilja ansluta sig till nördskaran.

Star Wars Cookbook & Star Trek Cookbook: Ett annat måste i bokhyllan är givetvis Star Wars och Star Trek Cookbook (och märkte ni hur fiffigt jag fick in två tips i ett här?). Wookie Cookies och Han-burgers – det lär väl inte komma en enda dag under 2014 då matshoppingen kommer kännas tråkig? Och blir det för mycket av det goda kan du alltid hävda att din förebild heter Yabba The Hut.

The Abide Guide – Living Like Lebowski: Efter en månad av julstress, och kanske ett helt år av vardagsjäkt, kan den här lilla luntan hjälpa den lyckliga mottagaren att leva ett mer avslappnat… eh okej: ett betydligt mer avslappnat, liv. Lite som The Dude.

INGRID

julklappstips

Cirkeln- trilogin av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg – Fantastisk bokserie, där den sista delen kom ut alldeles nyss (jag är i slutet, det är sjukt spännande!). Tonårstjejer i den lilla bruksorten Engelsfors inser att de är häxor och tvingas samarbeta mot onda krafter, samtidigt som de kämpar med allt annat som det innebär att vara tonåring. Och första boken håller på att bli film, i regi av Levan Akin. Beräknad premiär 2015, men i väntan på filmen – som utan tvekan är den svenska film jag sett mest fram emot någonsin – gör du rätt i att läsa de litterära förlagorna, som är riktiga bladvändare. Och därmed är det ju en lika perfekt julklapp!

Battlestar Galactica – The Boardgame – Battlestar Galactica är ju en grym tv-serie, och brädspel är ju grymt kul. Därför ska du så klart ge bort brädspelsversionen av BSG till den som gillar serien. I serien har robotsläktet cyloner utvecklats och blivit så avancerade att de inte längre går att skilja från människorna. Och det roliga med det här brädspelet är att man kan vara cylon eller människa, men de andra medspelarna vet inte vad man är. Är man cylon ska man alltså försöka sabba för människorna, men samtidigt inte avslöja sig… Bra om man gillar brädspel där man jävlas med varandra, med andra ord. Finns bland annat på SF-bokhandeln.

Alternativa filmaffischer – etsy.com säljer folk över hela världen design och hantverk av alla möjliga slag, och en av de bästa grejerna är att man kan hitta jättefina alternativa filmaffischer. Det vill säga, konstnärer och designers har gjort sina egna versioner av kända filmaffischer, eller helt enkelt bara bilder som är inspirerade av filmer. Det finns så klart en hel del som inte är så jättelyckat också, men mycket är verkligen bra. Själv har jag införskaffat tre Wes Anderson-inspirerade bilder från en Singapore-baserad konstnär som kallar sin shop Monster Gallery. Kolla runt, det finns hur mycket fint som helst!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."