Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Känn ingen sorg – Trailer

Idag släpptes trailern till Måns Mårlind och Björn Steins Känn ingen sorg – eller som den nog mest blivit kallad hittills: Håkan-filmen. Men det är ingen regelrätt biografifilm om Håkan Hellström det här, utan en film baserad på popgeniets låtar och texter. Och det känns verkligen som att det här har förutsättning att bli riktigt stort! I huvudrollen som Pål, ett slags Håkan-alter ego, ser vi Adam Lundgren som spelade Benjamin i Torka aldrig tårar utan handskar (och det med den äran). Han drömmer om att lyckas med sin musik, men det som är större än hans musikaliska förmåga är hans tvångstankar som konstant försätter honom i problem. ”Vi följer Pål och hans kamrater i en emotionell resa genom ett sommar-Göteborg där Pål kastas mellan kärlek och svek, förälskelse och försoning.  Känn ingen sorg  är en film om att växa upp, våga förlora och ändå vinna,” står det i presstexten.

Att döma av trailern så verkar det också vara ungefär lika mycket stora känslor, ångest, kärlek och galenskap som i valfri Håkan-låt. Regissörerna Mårlind och Stein är mest kända för att göra actionfyllda filmer, gärna med scifi eller fantasy-touch (Storm, Underworld:Awakening), men i början av sin karriär var de också med och regisserade ungdomsserien Spung (som blivit lätt kultförklarad på senare år) så det här med unga storslagna känslor är ju inte helt nytt för dem.  Dessutom är de erkänt bra på att göra riktigt visuellt intressanta filmer – och trailern till Känn ingen sorg ser ju riktigt bra ut!

Känn ingen sorg har biopremiär den 24 juli

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.