Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Karl Pilkington – An idiot Abroad

När min mamma är på sitt bästa new age-humör gillar hon att utbrista ”Det är ödet! Det fanns en mening till varför det blev så!”

Jag har ingen aning vem som styr ödet eller vem som bestämmer att saker händer eller att det finns en mening med allt. Något jag vet är dock att när det kommer till Karl Pilkington heter ödet Ricky Gervais.

Efter ”The Office” bad radiokanalen XFM Gervais och hans partner (not in that way) Stephen Merchant att leda att program på lördagseftermiddagarna. Gervais och Merchant sa ja och dom får träffa sin producent – en grinig 30-åring från Manchester som ”egentligen hellre skulle velat vara hemma och diska” – Karl Pilkington.

Gervais och Merchant insåg snabbt att den här mannen var omedvetet ”comedy gold”.

Han hade en helt egen uppfattning om världen. Radioprogrammet utvecklades från att vara ”The Ricky Gervais show” till att bli ”The Karl Pilkington show.”

Saker som Karl informerat världen är t.ex:

”Vad är grejen med Anne Frank? I mina ögon är hon lat. Vem som helst kan sitta i en garderob och skriva dagbok.”

”Du ser aldrig en gammal asiat äta en Snickers”.

”Jag gillar textade filmer. Då kan man lyssna på musik samtidigt och ändå hänga med i filmen”.

”The Ricky Gervais show” blev podcasts. Snacket om Pilkington spred sig runt jorden och podcasten är det mest nedladdade  genom tiderna (Guinness rekordbok).

En del människor är fortfarande övertygade om att Karl Pilkington är en skriven karaktär av Gervais och Merchant. Något som Merchant kommenterat på följande sätt:

– I would be ashamed if  I wrote such drivel.

Skrivet eller inte så är det verkligen roligt.

Pilkington är idag miljonär, har släppt tre böcker och fortfarande jävligt grinig och fantastiskt rolig.

Något som Pilkington ogillar är att resa (”varför åka någonstans? Man kan ju se alla platser på tv”). Så vad gör hans vänner Ricky och Stephen? Dom pitchar in en programidé till Sky, där dom kommer skicka iväg Karl till världens 7 underverk och låta honom göra ett ”När och Fjärran”. Programmet får namnet ”An idiot abroad” och resultatet, som Gervais kallar ”det roligaste programmet någonsin”  under september.

Om ni, mot förmodan, missat fenomenet Pilkington, rekommenderar jag er verkligen att kolla upp honom – ni blir inte besvikna.

Hur ödet funkar är jag däremot fortfarande osäker på.

Det är förmodligen inte Karl Pilkington.

5 COMMENTS

 1. Karl Pilkington är fantastisk. Hade det inte varit för det runda huvudet, hade vi nog varit gifta nu.

  Don't worry, Suzanne. He's all yours.

  (Tips: När ni märker att Karls argument börjar låta logiska, stäng av datorn omedelbart!)

 2. Har just sett första avsnittet – China. Mina förväntningar var skyhöga och som vanligt levererade Karl ett minnesvärt, totalt omedvetet succéframträdande.

  Om ni hört Karl Pilkington prata strunt i radio, kommer ni älska det här. Om ni Inte hört Karl Pilkington prata strunt i radio, kommer ni tro att det här är fejk och Älska det.

  Jag vet att Karl har gjort mitt liv lite bättre. Nu är det upp till er om ni vill känna samma glädje!

  Go and see it. ’Cause you’re hopefully worth it.

 3. Killen lider nog av painters syndrome från sin tid med att tvätta plåtar i ett tryckeri. Men han är en hushjälte trots sin låga IQ och alla dumheter han säger, för han är så jävla ärlig.

  Första avsnittet är det imho sämsta, mexico var fantastiskt, garvade så tårarna rann. Det blir bättre att se ”an idiot abroad” om man lär känna Karl lite innan man kollar på det.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *