Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat Serier & TV

Louis C.K. – härligt politiskt inkorrekt

Louis C.K.
Louis C.K.

Louis C.K., en av världens just nu hetaste ståuppkomiker, gästade igår Stockholm. En publik på 10 000 i Globen fick under en och en halv timme uppleva hans politiskt inkorrekta och i mitt tycke ytterst underhållande humor. För det är Louis kännetecken, han hetsar och han rasar, men på ett ganska avslappnat sätt.

Louis C.K. själv är en vit man, 45 år, frånskild tvåbarnspappa, skallig och med en inte alltför avundsvärd kropp. Möjligen är detta en förklaring till att även fansen verkar ha ungefär samma demografiska data. När det gäller humor är igenkänningsfaktorn en viktig komponent, och när det gäller standup live är det ännu viktigare när det är just där och då som publikens respons till mångt och mycket avgör showens framgång. Jag såg även några roliga tweets igår som gjorde sig lustiga över målgruppen, om något hemskt skulle hända Globen skulle vi få väldigt ont om 40-åringar i Stockholm exempelvis.

Jag hade själv inte möjlighet att närvara men av recensionerna att döma var det en riktigt bra show. Förhoppningsvis dyker föreställningen upp på Netflix som två av hans andra shower, Chewed Up och Live at the Beacon Theater. För den som har möjlighet att se det amerikanska utbudet på Netflix finns även de båda säsongerna av den utmärkta TV-serien Louie tillgängliga. På HBO Nordic återfinns hans första TV-serie, Lucky Louie, som stannade vid en säsong.

Och för den som undrar är jag en vit man, 38 år, gift och har två barn, har hår som kryper uppåt och en kropp som borde späkas oftare på gym.

Här är ett klipp från Chewed up där Louis predikar över lyckan att vara vit:

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.