Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Bad acting

mandagslistan

Filmhistorien är full av fantastiska skådespelarinsatser. Men de är alla av olika kaliber givetvis. Ibland blir det Oscar, ibland kalkon. Och visst hade det blivit tråkigt om allt var precis lika bra, eller hur? Här listar jag några exempel på riktigt dåligt skådespel som ju i små doser inte bara blir mer uthärdligt utan till och med rätt skoj.

1. Ryan O´Neal i Hårda killar dansar inte (1987)
Som Kubrick-fantast tackar jag Ryan O´Neal för hans insats i Barry Lyndon (1975). Men senare delen av hans karriär och CV är en mer anonym läsning. Hårda killar dansar inte är uppenbarligen inte hans finest hour om man ser till denna scen. Oh man, oh God.

2. Nicolas Cage i The Wicker Man (2006)
Stackars Nicolas Cage som alltid har en plats reserverad på den här typen av listor. Men om man spelar över som Nicolas får man stå sitt kast. Från The Wicker Man kan jag i princip välja samtliga scener, men jag fastnade för den här. Såklart.

3. Sofia Coppola i Gudfadern 3 (1990)
Den här listan blir rena rama släktträffen. Nicolas Cages kusin Sofia Coppola får nämligen vara med också. Att bli regisserad av sin pappa Francis Ford Coppola hjälpte Sofia föga när hon spelade Michael Corleones dotter i Gudfadern 3. Det framgår tydligt av denna scen. Sofia insåg som tur sina skådespelarbegränsningar, gick vidare och blev istället en skicklig regissör. Det tackar vi för.

4. Hayden Christensen i Star Wars: Episode 2 – Attack of the Clones (2002)
Åh, Hayden, Hayden. Kanske var du nervös att spela mot Hollywoods finaste Natalie Portman, eller så är du bara kass? Jag sätter mina dollar på det sistnämnda. Kemin funkade inte alls, och att kvasi-poetiskt svamla om sand gick inget vidare.

5. Andie MacDowell i Fyra bröllop och en begravning (1994)
I genren romcom står sig Fyra bröllop och en begravning relativt bra som helhet, men samspelet mellan Andie MacDowell och Hugh Grant hade mycket att önska. Mest pinsamma replik levereras under den pekorala regnscenen. Klippet är bara 4 sekunder, men ytterst smärtsam ändå.

Bonusscen – Random dudes i Hard Ticket to Hawaii (1987)
I min ytterst djuplodande research för denna lista kom jag över detta klipp som får bli en bonus. Utmanar alla att se filmen också, om den nu går att få tag på. För kommande generationers mentala hälsa kanske det är bäst att radera filmen för gott.

Jag är förstås medveten om att listan ovan saknar givna kandidater såsom Sly, Seagal och diverse andra hårdkokta dönickar så fler usla scener finns det gott om. Kommentera gärna och kom med era bästa exempel på dåligt skådespel.

Läs förra veckans Måndagslistan: Sju fenomenala psykbryt på film

4 COMMENTS

  1. Glöm för all del inte samtliga inblandade i ”Samurai Cop” och vilken scen som helst med Tommy Wiseau i ”The Room” 🙂

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.