Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Fem praktfulla näsor

mandagslistan

Hört på en redaktion, låt säga Onyanserats:

– Men kan vi verkligen göra en lista över skådespelare med stora näsor? Det låter ju både ytligt och enfaldigt.
– Äh, vi kör.

Så ja, här är dagens Måndagslistan. Skådespelare som välsignats med magnifika kranar, näsor som utmanat biologins yttersta gränser, snokar som vid bra väder eventuellt kan synas från månen.

karl-malden

Karl Malden har i mina ögon den mest praktfulla näsan av dem alla. Kommer inte ihåg ett skit av Streets of San Francisco, mer än att Michael Douglas knappt fick plats i bild när Maldens näsa var med också. Jag hyllar honom mer än narrar, tro inget annat, men om nu Malden som är död nuförtiden skulle ta illa upp kan han åtminstone inte vända sig i sin grav i alla fall, det sätter snoken stopp för.

gerard-depardieu

Gerard Depardieus gigantiska kran är ju så stor att den har en egen stadsdel i Paris. Liksom Malden finns det likheter med både ollon och stjärt, vilket onekligen är både fascinerande och distraherande. Hans dotter har tydligen gjort fem näsoperationer hittills för att slippa släktdraget. Kan vara klokt.

barbra-streisand

Barbara Streisands fängslande look består bland annat av en sjuhelvetes grann näsa, om än kolossal. Majestätisk i sin form, och närmast hypnotiserande om man tittar för länge.

owen-wilson

Owen Wilson har uppenbart misshandlat sin näsa till den grad att den ser ut som en knäckt penis. Han verkar dock inte särskilt bekymrad över det, och det kanske är ett mentalt sundhetstecken ändå att han inte gjort ett näsjobb än. Men det måste väl vara ganska jobbigt att gå runt med en vinballe i fejan?

ian-mckellen

Ian McKellen har minsann en rejäl klubba till snok. Det sägs ju att näsan blir större med åren också vilket ju verkar stämma för 77-åringen. Men om McKellens näsa någonsin varit liten låter jag dock vara osagt.

Har ni fler förslag på praktfulla näsor? Bring it on.

Läs tidigare måndagslistor:

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.