Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Fotbolls-EM special – Blod, pungsvett och tårar

mandagslistan

I dagens lista tar vi tempen på turneringen so far.

Cristiano Ronaldo lipar vidare
Cristiano Ronaldo, fotbollsvärldens största crybaby, gnällde högljutt över att Island kunde med att fira när de ”bara” kryssade mot Portugal. Jag kan inte riktigt greppa att en människa inte har större problem än så i livet. Lipsillen missade sedan en straff mot Österrike, och är nu också sämst i EM-historien med 36 frisparkar utan mål. Gött är det, och jag hoppas innerligen att motgångarna för denne fotbollsposör fortsätter.

ronaldo-crybaby

En annan sorts tårar
Dimitri Payet frälste de franska fansen på hemmaplan med sitt förlösande 2-1-mål mot Rumänien när bara några minuter återstod, och då kunde han inte hålla tillbaka tårarna. Och varför skulle han? Målet var hur vackert som helst, och det är så sjukt befriande att se äkta känslor som ingen medieträning i världen kan förstöra. Det var en personlig seger också, och ett kvitto på att Payet inte bara är en fantastisk fotbollsspelare i West Ham utan även i landslaget. Världsklass som gav tårar i soffan också.

payet-in-tears

Alla dessa man-buns
Man-buns är inte bara ganska otäcka, i synnerhet den där slappa varianten som Gareth Bale brukar få till. Nä, de är luriga också. Det fick DN minsann erfara när de tryckte upp en framsida som de förmodade föreställde Zlatan när det i själva verket vara Erik Johansson (som också har en bulle på huvudet). Nu är jag inte helt övertygad om att mohikan a la öststats-emo som många fotbollsspelare också kör med skulle vara bättre egentligen, de kan nog även de med lätthet förväxlas de med. Kanske enklare att bara sluta trycka tidningar. Eller gå till frisören.

zlatan-eller-erik-johansson

Blodigast
Långt från Terry Butcher-klass förvisso, men kroaten Vedran Ćorluka fick minsann till ett relativt generöst blodflöde från skallen i matchen mot Turkiet. Ćorluka ville i sann kämparanda fortsätta, men blodskräck gör att det tråkigt nog inte är tillåtet längre att springa runt som en vikingabärsärk på slagfält. Efter att ha bandagerats om ett par gånger fick han spela vidare, och såg till att gå segrande ur fighten.

blodig-corluka

Sverige ≠ Skottland
Noll skott på mål på två matcher. Det är ingen vidare shining det, Hamrén. Att förlita sig på självmål är sällan en framgångsrik taktik. Nä, det blir nog att få coacha ÖIS igen snart. Om de tar emot dig förstås. Annars kanske Liechtenstein kan vara ett gångbart alternativ med ett landslag helt utan förväntningar på dig. Precis som vi har på dig just nu. Tips från coachen: sätt Boom-Boom Wernbloom i startelvan innan det är försent.

Bildcred till Anna Axvi och Karin Bolin Derne
Bildcred till Anna Axvi och Karin Bolin Derne

Löw sniffar pung
Joakim Löw gör sannolikt EMs mest udda manöver när han helt skrupelfri krafsar sig på pungen för att sedan sniffa nyfiket på fingrarna. Och kolla vidare på klippet nedan om ni vågar, är det månne ett konkelbär han hämtar där bak också? Men man kanske inte ska bli överraskad, det är verkligen inte första gången Jogi hamnar på film undersökandes kroppsvätskor. Han har tidigare luktat sig i armhålan och petat sig i näsan (samt ätit snorkråkorna), så en check på pungsvetten ligger helt i linje med vad man kan förvänta sig. Hur han ska toppa detta är oklart. Förslag: slick på liktorn och att tillverka små, små bollar av öronvax som han kan bjuda på i halvlek.

Slutligen
Hör upp, alla rasistiska, homofoba as till huliganer som förpestar arenorna, städerna och våra liv i allmänhet: må lopporna från 1000 kameler hemsöka edra könsorgan.

Läs också förra veckans Måndagslistan Fotbolls-EM special: De värsta filmningarna

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.