Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Fotbolls-EM special – värsta filmningarna

mandagslistan

Fotbolls-EM är i full gång, och i dagens lista frossar vi i filmningar från fotbollens värld. Filmningar är ju med rätta en av de mest bespottade delarna inom fotboll, och när domaren blir lurad är det ett jäkla ofog rent ut sagt. Men här tittar vi på några av de sämst utförda filmningarna som främst är pinsamma för spelarna. I några fall är de så usla att man nästan kan tro att Uwe BOLL har regisserat.

Först ut tar vi de där tillfällena då en plötslig, till synes närmast dödlig, smärta drabbar spelaren. Cristiano Ronaldo är som bekant rätt bra på fotboll, men sämre på att stå upp.

fotbolls-em-01

Att markera skalle mot skalle är märkligt nog inte särskilt ovanligt inom fotbollen. Men roligast blir det när någon låtsas få ont. Rättelse. Roligast är när två låtsas få ont. Spelarens scenskola borde nog stänga sin verksamhet, men minen är obetalbar.

fotbolls-em-02

Spelaren i rött har uppenbarligen en näsa som kan välta människor. Om det nu inte är en infernalisk andedräkt det rör sig om.

fotbolls-em-03

Här kan det mycket väl vara andedräkten som är problemet. Gissar på ett lågt PH som svider riktigt mycket i den andres ögon.

fotbolls-em-14

En liten lätt touch på bröstkorgen kan också tydligen ge plötsliga ansiktsskador.

fotbolls-em-04

Fysiologisk forskning har fortfarande inte lyckats förklara den här klassikern där Rivaldo efter att ha fått en boll på knät uppenbarligen får näsan knäckt i samma ögonblick.

fotbolls-em-08

Här är det istället fotarbete i farten. Ingen särskild snygg stämpling förvisso, men innan spelaren ramlar kollar han var domaren befinner sig och får sen väldigt, väldigt ont. Mest komisk är dock medspelaren som nästan ser ut att hoppa av glädje och upphetsning medan hans polare spelar över.

fotbolls-em-11

Om nu motspelaren vägrar slå en är det en kreativ lösning att använda hans arm och se till att det händer helt enkelt. Frågan är dock hur man rakryggat kan se sina barn i ögonen efter ett sånt här spektakel. Eller resten av fotbollsvärlden för den delen.

fotbolls-em-07

En annan kategori av filmningar är givetvis det fejkade fallet. Vi kan börja med Ronaldo igen tycker jag.

fotbolls-em-05

Den här italienaren ser ut att bli skjuten i ryggen av en krypskytt. Lite Plutonen-vibbar i armföringen också.

fotbolls-em-06

Här har vi ett litet lustigt hopp som ja, inte ser så naturligt ut. Betänk att det ska föreställa vuxna människor, det här.

fotbolls-em-09

I samma onaturliga genre hittar vi den här händelsen där killen får en liten smäll på bröstet som leder till plötslig huvudvärk samt därefter ett avslutande och långt ifrån hedervärt skutt.

fotbolls-em-13

Ett till dyk kommer här. Efter att nesligt fått lämna fotbollsscenen, för det hoppas jag verkligen han fick göra efter detta, kanske han har en karriär inom simhopp.

fotbolls-em-10

Andy Carroll är tekniskt sett bättre på huvudet än med fötterna. En dålig touch gör att han inte kan lägga in bollen i öppet mål här, och han beslutar sig för att söka en straff istället. Tråkigt för honom bara att målvakten inte ens rör honom.

fotbolls-em-12

Vissa anstränger sig inte ens, inget hopp eller nånting, utan bara fryser till som en död fisk i luften. Som om de inte orkar spela längre. Kanske lika bra att pensionera sig då än att skämma ut sig på det här viset.

fotbolls-em-15

Här har vi ett så kallat dubbelhopp som gör det extra svårt för domaren att veta vem som filmat mest. Men killen i rött alltså, hur tänker han?

fotbolls-em-16

Sen efter utfört skådespel är det ju viktigt att säkerställa att domaren förstått hur ont man försöker visa att man har, och om den andre killen fick se det röda kortet. Skam på torra land och ridå för mänskligheten som vi känner den.

fotbolls-em-17

Läs tidigare måndagslistor:

 

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.