Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Sex inte så coola bilar från filmer

mandagslistan

Förra listan innehåll bilar från filmer jag verkligen skulle vilja ha. Denna gång följer jag upp med inte riktigt så attraktiva bilar.

Här är mina kandidater bland rullande skrothögar. Vilka är era?

ford-gran-torino-1973-the-big-lebowski

1973 Ford Gran Torino
Sådan bil, sådan ägare. En skabbig Ford Gran Torino matchar rätt bra med den tveksamma hygien the Dude själv besitter. I The Big Lebowski (1998) blir bilen stulen, vandaliserad, kraschad in i en skräpcontainer för att sen även utsättas för tyska nihilister som råkar vara pyromaner också. Skönt då att det finns bowling och white russians att varva ner med.

 

fiat-500-f-1965-the-big-blue

1965 Fiat 500 F
Enzo i Det stora blå (1988) är bättre på fridykning än att ta hand om sin bil, så mycket kan vi väl säga i alla fall. Även om han passar på att lacka om skrotbilen till Ferrariröd är det sällan talesättet ”att sminka en gris” varit mer passande.

 

volkswagen-transporter-1973-little-miss-sunshine

1973 Volkswagen Transporter (Type 2)
I Little Miss Sunshine (2006) är det en opålitlig folkabuss som skapar stress och olust. Och med en sån gammal rishög är det full förståeligt. Trasig koppling, en tuta som hänger sig och en dörr som ramlar av är bara några av utmaningarna familjen Hoover har på sin resa.

 

ford-ltd-country-squire-1979-national-lampoons-vacation

1979 Ford LTD Country Squire
Är det något jag aldrig kommer förstå mig på är det påhittet att dekorera bilar med träpaneler. Wunderbaums är ett under av smakfull bilinredningsdesign i jämförelse. Men träpaneler bekommer givetvis inte Chevy Chase speciellt mycket i Ett päron till farsa (1983) där han kör omkring i the family truckster, åtminstone till hela kärran rasar.

 

cadillac-deville-convertible-1964-48-hours

1964 Cadillac DeVille Convertible
När bilen är mer sliten än Nick Nolte vet man att det är en rätt röten bil. I 48 timmar (1982) rattar han en Cadillac DeVille Convertible som verkligen sett bättre dagar. Bilen är ett misshandlat vrak, och Eddie Murphy kallar den ”a piece of shit sky-blue Cadillac”.

 

pontiac-aztek-2004-breaking-bad

2004 Pontiac Aztec
Den är verkligen ful. Den är varken en minivan eller en SUV utan ett groteskt mellanting. Och så är den ful också, sa jag det? Walter Whites anskrämliga Pontiac Aztec i Breaking Bad gör verkligen ingen glad. Allra minst Walter själv som efter att ha reparerat vindrutan på den ett otal gånger genom seriens gång blir så förbannad att han till slut säljer biljäveln till mekanikern för 50 dollar.

Läs tidigare måndagslistor:

3 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.