Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Sex läskiga clowner

mandagslistan

Vad är grejen med clowner egentligen? Det räcker ju med att en tämligen beskedlig clown visar sitt sminkade anlete, och jag börjar genast tänka på illvilliga seriemördare och ljusskygga pederaster. Det får man väl skylla ganska mycket på filmen som i många år nu utnyttjat clownen som skräckinjagande element.

Men även om film är på låtsas är rädslan för clowner högst verklig. Coulrofobi heter åkomman som ändå verkar relativt spridd bland gemene man. Säkert kan vi skylla på några av clownerna nedan.

clown-pennywise

1. Pennywise – Det (1990)
Pennywise, skapad av skräckmästaren Stephen King himself, anses vara en förgångsfigur när det kommer till myten om den elake clownen. Och nog satte han sina spår alltid, inte minst med sin förskräckliga tandhygien.

clown-jigsaw

2. Billy the Puppet – Saw 2 (2005)
Billy är en otäck docka med ondskefullt, hypnotiska ögon. Det jobbiga med honom är att man aldrig vet var man har honom riktigt, bara Jigsaw har koll.

clown-poltergeist-doll

3. The Clown Doll – Poltergeist (1982)
Det här med att ungen har en clowndocka i ett hemsökt hus känns inte helt genomtänkt. Tro fan att det går åt helvete med den kombon.

clown-captain-spaulding

4. Captain Spaulding – House of 1000 corpses (2003)
Jag är egentligen ganska förtjust i Captain Spaulding, han är nog min favoritclown faktiskt. Lagom sunkig, whitetrash-clown som kommit lite på fel sida av lagen bara. Eller kanske inte så lite.

clown-twisty

5. Twisty – American Horror Story (2014)
Twisty har haft en jobbig uppväxt, skjutit av sig käken och dolt det med en imponerande hemsk mask. Nu kidnappar han barn för att tvinga dem att skratta åt hans cirkuskonster. Det gör de sällan.

clown-manne

6. Clownen Manne – SVT (1974-1987)
Till synes harmlös, men skenet bedrar. Manne har satt mentala spår i en hel generation med sitt eviga cyklande och sin jävla banan, vill jag lova.

Nå, vilken clown tycker ni är läskigast? Kommentera gärna.

Läs tidigare Måndagslistan:

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.