Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Syskon i samma film

mandagslistan

Äpplet ramlar inte långt från trädet sägs det, och visst finns det många familjer där flera av medlemmarna väljer samma bana inom filmens värld. Idag uppmärksammar jag syskon som inte bara valt samma karriär som skådespelare utan även medverkat i samma film. Vilka är era syskonfavoriter, och vilka saknar du på listan?

Maggie och Jake Gyllenhaal – Donnie Darko (2001)

jake-maggie-gyllenhaal-donnie-darko

Med lysande Donnie Darko fick Jake sitt stora genombrott, och hans storasyster Maggie spelar förtjänstfullt hans storasyster Elizabeth.

Jeff och Beau Bridges – De fantastiska Baker Boys (1989)

jeff-beau-bridges-the-fabulous-baker-boys

Jeff och Beau spelar ett musicerande brödrapar som får uppleva spänning sinsemellan när sångerskan Susie (Michelle Pfeiffer) träder in i handlingen och gör duon till en trio.

Sean och Chris Penn – Öga mot öga (1986)

sean-chris-penn-at-close-range

I detta drama om en kriminell familj återfinns en sällsynt kombo när båda bröderna Sean och numera bortgångne Chris Penn finns med i rollistan.

Charlie Sheen och Emilio Estevez – Young Guns (1988)

emilio-estevez-charlie-sheen-young-guns

Bröderna Charlie och Emilio spelade tillsammans i Young Guns, ett stjärnspäckat försök att reboota westerngenren för tonåringar.

John och Joan Cusack – Grosse Pointe Blank (1997)

john-joan-cusack-grosse-point-blank

I denna inte alltför pjåkiga actionkomedi återfinns syskonparet John och Joan Cusack där syskonparet driver en liten yrkesmördarverksamhet.

Ben och Casey Affleck – Will Hunting (1997)

casey-ben-affleck-good-will-hunting

Bröderna Affleck är båda med i fina Will Hunting som öldrickande polare i skuggan av mattegeniet Will (Matt Damon).

Owen och Luke Wilson – The Royal Tenenbaums (2001)

luke-wilson-the-royal-tenenbams

I genialiska The Royal Tenenbaums återfinns bröderna Owen och Luke Wilson där de utgör en del av den högst dysfunktionella familjen.

Stephen, Daniel och William Baldwin – Född den fjärde juli (1989)

stephen-baldwin-born-on-the-fourth-of-july

I filmen om Vietnamveteraner deltar nästan alla bröderna Baldwin (bara storebrorsan Alec som inte är med). Stephen är dock den ende med en namngiven roll, de andra fick vara med som ärofulla Vet #1 och Platoon.

Alexander och Gustaf Skarsgård – Puss (2010)

alexander-skarsgard-puss

Det kryllar av Skarsgårdare, men inte av filmer där flera av bröderna har deltagit i samtidigt. Men en är den svenska dramakomedin Puss där Alexander och Gustaf är med.

Massor av bröder – De laglösa (1980)

the-long-riders

I westernfilmen De laglösa om Jesse James och hans rövargäng återfinns inte mindre än fyra brödrapar i rollistan; Stacy och James Keach, David, Keith och Robert Carradine, Dennis och Randy Quaid och Christopher och Nicholas Guest. Det måste väl vara rekord?

Läs tidigare måndagslistor:

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.