Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Måndagslistan: Vräkiga lyor och schyssta kåkar

mandagslistan

Här kommer ett par schyssta ställen vars ägare nog antagligen inte ligger sömnlösa på nätterna och funderar på bolåneräntor och ROT-avdrag. Vilka är era favorithus på film?

The Lake House (2006)

the-lake-house

Sandra Bullock och Keanu Reeves bor minst sagt sjönära i The Lake House. Man behöver dock gå i land för att hämta posten tydligen.

Fira med Ferris (1987)

ferris-house

Vill man hellre bo nära skog, eller i den snarare, kan man ju alltid bygga en trädhydda. I Fira med Ferris är hyddan av det lyxigare slaget.

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

terminator-3-bomb-shelter

Det enda som är okej med Terminator 3 (2003) är den snygga 60-talsinredningen i det gamla bombrummet. Inte hittat någon bra bild tyvärr, så ”spola” fram skiten till slutet om ni vill beundra den igen.

Austin Powers: Hemlig internationell agent (1997)

austin-powers-flat

Önskas en psykedelisk eskapad finns sannolikt inget bättre ställe än Austin Powers.

American Psycho (2000)

american-psycho-flat

Detta ställes coolhet framgår inte fullt ut av detta foto, men Patrick Batemans lägenhet är fylld med ikoniska möbler, snygg hifi och en och annan väldesignad yxa då förstås.

The Spy who Loved me (1977)

spy-who-loved-me-floating-lair

Ett sådant här flytande praktverk behöver ju knappast kommenteras. Möjligen är det ett litet opraktiskt boende på mornarna när ungarna ska till skolan, men annars så.

Thunderbirds (2004)

thunderbirds-house

Den här basen i Stilla Havet är så mycket bättre än filmens anskrämliga IMDb-betyg på 4,2. En mäklare kan alltid fokusera på hemliga landningsbanor och infällbara simbassänger så glömmer vi den där filmen.

Iron Man (2008)

iron-man-house

Tony Stark vet minsann hur man sätter sprätt på pengar, och investerar han inte i dräkter som kan göra massor utav grejer har han ju alltid det här huset att ta hand om. Men trädgården ser relativt lättskött ut.

Sleeper (1973)

sleeper-house

Woody Allen har faktiskt gjort en scifi-komedi en gång i tiden, Sleeper från 1973, och då var detta praktfulla hus en hyfsad plats för inspelningen.

Diamonds are forever (1971)

diamonds-are-forever-house

Ett riktigt partyhus är med i Diamonds are forever. Se upp för vakterna dock, James Bond fick spö av två bikiniklädda sådana när han var där.

The Big Lebowski (1998)

the-big-lebowski-house

Det här huset är perfekt att sippa en eller ett par White Russian i. Det hälsar The Dude i alla fall.

Highlander (1986)

highlander-castle

Helst av allt vill jag dock bo i ett gammalt slott. Ståtliga Eilean Donan Castle var hemvist för klanen MacLeod i Highlander, och skulle passa mig fint (om man kan dra in fiber vill säga).

Läs tidigare måndagslistor:

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.