Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Mandela: Long walk to freedom – Trailer

mandela2

Sent i går kväll avled Nelson Mandela, 95 år gammal. Ikonstatusen och avtrycket i historien som den sydafrikanske människorättsaktivisten och före detta presidenten gjort är svår att överdriva. Och som en ödets ironi kom nyheten om Mandelas död samma kväll som den nya storfilmen om hans liv hade galapremiär i London.

Filmen Mandela: The road to freedom är regisserad av Justin Chadwick, och i huvudrollerna ser vi Idris Elba (har tidigare bland annat spelat Stringer Bell i The Wire och Heimdall i Thor-filmerna) och Naomie Harris som hans fru Winnie ( har tidigare gjort bland annat Eve i Skyfall och Tia Dalma i Pirates of the Caribbean). Det måste vara ett jäkla hästjobb att axla en roll som Mandela, med tanke på vilka krav som kommer ställas på prestationen från Idris Elba, tänker jag mig.

Enligt trailern ser det ut att vara en klassisk biografi-film – men vilken biografi å andra sidan. En dag som denna, när Mandelas liv och gärningar är på allas läppar, känns det onekligen extra lockande att se denna film.

Mandela: Long Walk to Freedom har svensk premiär den 14 februari

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.