Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Många stjärnor i Fight for your right – revisited

Beastie Boys släpper ett nytt album i dagarna, och i samband med det har bandmedlemmen Adam Yauch gjort kortfilmen Fight for your right – revisited. Precis som titeln antyder så har den att göra med videon till bandets monsterhit (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!) från 1986. Närmare bestämt så är det en fortsättning på den videon – vad händer efter att de tre festande bandmedlemmarna lämnar den trashade lägenheten?

I rollerna som Beastie Boys ser vi Seth Rogen, Andy McBride och – mer oväntat – Elijah Wood. Obetalbart är när de möter framtidsversionerna (alltså – nutidsversionerna) av sig själva, spelade av Will Ferrell, Jack Black och John C Reilly! Roligt, roligt. Adam Yauch har verkligen lyckats få med huuur många stjärnor som helst i den här halvtimmeslånga filmen. Tydligen började det med att Beastie Boys befann sig på samma flygplan som Danny McBride, skickade över drinkar till honom och började prata om idén med den här filmen. ”It snowballed from there” säger bandmedlemmen Mike D till Hulu, och det måste det verkligen ha gjort. För att bara nämna några av de övriga som medverkar: Chloe Sevigny, Susan Sarandon, Steve Buscemi, Alicia Silverstone, Jason Schwartzman, Kirsten Dunst, Will Arnett, Orlando Bloom…

Kolla nu in filmen här nedan och se hur många skådisnamn du kan pricka in. Hur många känner du igen?

Slutligen kan man konstatera att det är tur att Beastie Boys gör bättre musik nuförtiden än 1986, för ärligt talat, (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!) är ju en riktigt kass låt.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.