Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Manschettbrott och produktplacering 2

white-collar-featured-new

Jo, men visst, jag plöjde även igenom andra säsongen av White Collar. När man väl har momentum, drar fram genom seriesäsonger som Juggernaut, är det liksom svårt att stanna upp innan man nått vägs ände. Denna säsong är snäppet vassare än den första. Mest för att rollfigurerna växer på en, som ibland människor man initialt ogillar.

Allra mest växer Neal Caffrey (Matt Bomer). Initialt framstod han som en ganska platt figur, precis som resten av ensemblen, det är han fortfarande i viss mån. Men i denna säsong, när introduktionssträckan är tillryggalagd, har han försetts med än mer sarkasm, och det är faktiskt ganska kul. I säsongens 15:e avsnitt blir Neal och Peter Burke (Tim DeKay) tvungna att byta identitet, för första gången skrattar jag högt åt några av de scener som utspelar sig.

White Collar 14

Produktplaceringen fortsätter också. Samarbetet med det stora bilföretaget är intakt. Som mest påtagligt är det i det 14:e avsnittet. Neal Caffrey och FBI-agenten Diana Barrigan (Marsha Thomason) blåser fram på New Yorks gator i bilföretagets kärra. Följande replikskifte tar plats (jag har censurerat vem de jagar):

”Why is there a tree on your dashboard?”

”It’s a hybrid. It’s showing me how efficiently I’m driving.”

”You’re not driving very green. All your leaves are falling off. ”

”Do you wanna catch ——?”

”Feel like I’m stuck inside The Giving Tree. Nothing left but a stump.”

”I’ll grow a new one over the weekend.”

Här är bilens specifika egenskaper återigen inskrivna i dialogen. Men här sker det faktiskt ganska snyggt. Det är en välskriven och småkul dialog, som visserligen inte hade tagit plats om det inte var dags för varumärkesexponering. Men som ändå inte känns helt malplacerad. The Giving Tree som Neal refererar till är en känd barnbok skriven av Shel Silverstein.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.