Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Margaret – Trailer

Margaret är en film som flugit under radarn här i Sverige och det finns väl egentligen ingenting som pekar på att den kommer att släppas heller. Faktum är att det var högst tveksamt om den skulle ges ut överhuvudtaget. Margaret filmades redan 2005 och sedan följde år av editering (filmen var över tre timmar) och en långdragen rättegång. 2011 släpptes i alla fall filmen och det blev ingen Box Office Hit direkt. Intäkterna räckte väl precis för att täcka Matt Damons frukost. Det är lite konstigt ändå. Filmen har en hyfsat intressant trailer, en Oscarsvinnande regissör i Kenneth Lonergan och stora stjärnor i Matt Damon, Anna Paquin och Mark Ruffalo.

Lisa Cohen (Paquin) är 17 år gammal när en trafikolycka kräver en okänd kvinnas liv och hon är helt övertygad om att allt är hennes fel.

Trailern får i alla fall mig att undra vad Margaret är för typ av film. Den börjar som en cheezy high-school-rulle och just när man tar sig för pannan och stönar ”nej, inte nu igen” så går den över till någon form av psykologiskt drama med eventuella övernaturliga inslag och intresset ökar men mitt i alla utredningar och tårar hettar det plötsligt till mellan Paquin och Damon och då verkar det hela utvecklas till en gullig men plågad romantisk kärlekshistoria istället. Filmen är i editerat tillstånd hela 150 minuter lång så mycket lär väl hända men jag kan inte låta bli att undra, vilken fot vill regissören att Margaret stå på egentligen? Det är givetvis oerhört svårt att bedöma den här typen av filmer med hjälp av en 2 minuter lång trailer men jag får ändå känslan av att skådespelarna levererar stort här och att Margaret är en sådan där dialogdriven moralkaka som man antingen älskar eller hatar.

Vi får väl helt enkelt se om den dyker upp på våra breddgrader med tiden.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."