Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Nu när domedagen är här. Igen.

Det har pratats lite, nej jag ångrar mig: det har varit ett JÄVLA TJAT om Mayakalenderns förutspådda undergång som ska ske här idag. Det är inte precis första gången nån förutspått att allt ska gå åt helvete heller. Men ni som på riktigt kittlas av tanken på att allt går åt helvete, eller som funderar på hur det kan se ut efteråt (om man nu kommer ut på andra sidan) ska få redaktionens samlade favorittips här. Skynda dig att titta bara – innan det är förseeeee…

SURVIVORS: Jag vet att jag tipsar om den här så fort jag får chansen, men har du ännu inte sett BBC-serien om vad som händer efter att ett virus utplånat de flesta inom synhåll ska du genast skaffa den på DVD och streckkolla. Fantastiskt spännande och bra spelad. Väcker många tankar om hur det egentligen skulle bli om man är en handfull människor som ska leva på det som lämnats kvar efter en katastrof. Och all ordning i samhället är borta.

WALL-E: Det är framtid, människorna har lämnat jorden och satt den lilla roboten Wall-E på jobbet att städa upp efter dem. En supersöt film som både vuxna och små kan gilla.

FLASH GORDON: 1980 kom en pärla alltför få har sett , nämligen filmatiseringen av serien Flash Gordon med Max Von Sydow som den ondskefulla Kejsar Ming. Men framför allt har Queen gjort filmmusiken, som är värd att se filmen för om man nu mot förmodan inte skulle gå igång på guldrustningar och fluffigt hår.

28 DAGAR SENARE: Det här är i särklass en av de bästa zombie/postapokalypiska filmer som gjorts (säger jag som om jag kastade ur mig ett rent fakta). Ett öde London och en ung man som vaknar ensam på ett sjukhus. Där börjar vi, men det är definitivt långt ifrån var det slutar. Har du inte sett är det bara att ladda videon.

THE ROAD: Aha, du tycker kanske vi valt lite väl glättiga filmer, med zombie och robotar? Du vill ha lite mer svärta? Jamen varsågod. Här kommer The Road, en av de svartaste framtidsskildringar någonsin. Men du, innan du sätter på filmen, göm undan vassa föremål och rep – det här är inte direkt en film som lämnar en oberörd.

JERICHO: Är du mer sugen på att koma ner med en serie om  jordens undergång är Jericho ett mycket bra val. Bland serier är ju givetvis även Walking dead en fin skildring av hur man lever efter att allt gått åt helvete. Säsong två tål dock att snabbspolas igenom, om man nu inte vill ha sällskap av tv’n medan man tar sig en tupplur förstås.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!