Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Nu växer onyanseratfamiljen! Säg hej till Anette Hamel!

Anette Hamel jobbar till vardags som utbildningskoordinator och content editor. Tidigare jobbade hon många år i TV-branschen och dessförinnan läste hon Filmvetenskap på Stockholms universitet. Hon har både en vass penna och ett film- och tv-intresse som till och med Onyanseratredaktionen har svårt att matcha. Nu börjar hon skriva om film, tv och annan populärkultur på vår lilla blygsamma sida. Vi är otroligt glada för vårt nya förvärv och undrar förstås: hur känns det?!

– Pirrigt, roligt och bra. Det kändes väldigt kul att bli tillfrågad!

Vad roligt att höra! Vi har ju stora förväntningar eftersom vi vet att du gärna spenderar mycket av din lediga tid åt rörlig underhållning. Vad kan läsarna förvänta sig att läsa mest om från dig?

– Numera ser jag mest serier, men såklart blir det en del film emellanåt också. Särskilt inför Oscarsgalan och på sommaren (biograf = bästa solskyddsfaktorn). Jag gillar många genrer, men är extra svag för amerikanska independentfilmer, romantiska komedier, sorgliga relationsdramer, musikaler samt serier och filmer som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Och jag bryr mig mer om huruvida det är bra casting än story, så val av skådisar skriver jag säkert om. Och så älskar jag när musik lyfter en berättelse och är patetiskt förtjust i Hollywoodgalor.

Det låter lovande! Jag håller verkligen med om att bio är bästa aktiviteten på sommaren. Så vad ser du mest fram emot den här sommaren?

– Långa promenader, äta gott och att gå på bio och se Love, Simon, återse min favoritmonsterfamilj i Hotell Transylvanien 3 och såklart Mamma Mia! – Here We Go Again. Ser även fram emot att spendera ett par veckor i underbara Åre igen.

Det låter som en perfekt sommar i mina öron – och vi ser fram emot att följa åtminstone det du konsumerar i film- och tv-väg! Välkommen till oss!

ANETTE ÄLSKAR:
Film: Så många! Titanic, La La Land, Trainspotting, Velvet Goldmine och Moulin Rouge är fem av favoriterna.

Skådespelare: Ewan McGregor, Nicole Kidman, Jacob Tremblay och Meryl Streep.

Regissör: Danny Boyle och Baz Luhrmann

Replik: ”The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return” (Moulin Rouge)

Tagline: ”The true story of a real fake” (Catch Me If You Can)

TV: Parenthood, Nyhetsmorgon på TV4, 13 Reasons Why, Skam, Gilmore Girls, Big Little Lies, Big Bang Theory, RuPaul’s Drag Race, America’s Next Top Model, Project Runway och Stranger Things.

Programledare: James Corden och Jimmy Fallon

I övrigt anser jag: Att Hollywoodgalor med känslosamma tal och vackra klänningar förgyller livet.

ANETTE VILL INTE GÄRNA ANVÄNDA ORDET HATAR – MEN HON OGILLAR STARKT DE HÄR GREJERNA
Film: Braveheart, Pillertrillaren och Sune på bilsemester.

Skådespelare: Gerard Butler, Michael Keaton och Steven Seagal.

TV: Alla program där det byggs och snickras. Eller bantas.

Programledare: De som är okunniga i ämnet och pratar på fel tidpunkt under direktsända galor. Exempelvis Filip och Fredrik på Oscarsgalan.

I övrigt anser jag: Att Michael Keaton är den sämsta Batman som världen skådat. Till och med sämre än Clooney och betydligt sämre än Kilmer.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!