Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Premiär för Netflix-serien Orange is The New Black

orangeblack

Idag har Netflix nya originalserie Orange is The New Black premiär. Det är Weeds-skaparen Jenji Kohan som ligger bakom serien som utspelar sig i ett kvinnofängelse, och handlar om den unga kvinnan Piper som hamnar bakom galler för ett gammalt brott som hon begått tillsammans med sin flickvän efter college. Numera är Piper förlovad med en man och lever medelklassliv, men måste alltså plötsligt byta sitt bekväma liv mot den inlåsta tillvaron i en orange fängelseoverall. Det beskrivs som en tragikomisk serie, och tematiken verkar påminna om den i just Weeds, där en medelklasskvinna i villaförorten börjar sälja marijuana för att försörja familjen efter att hennes man plötsligt gått bort. Också där finns ju kontrasten mellan det lugna familjelivet i villan och den kriminella världen, och det är ju rätt mycket scener från kvinnofängelser i Weeds också…

Huvudrollen spelas av Taylor Schilling, som spelade Ben Afflecks fru i Argo, och rollen som hennes medbrottsling spelas av Laura Prepon, det vill säga Donna i That 70’s Show. Och Pipers make spelas av American Pie-killen Jason Biggs.

Det här är alltså ytterligare en av Netflix originalproduktioner, och det innebär att första säsongens alla avsnitt nu finns tillgängliga att se för er som har Netflix-abbonemang. Jag som är ett Weeds-fan kommer absolut kolla in Orange is The New Black, och återkommer om några dagar med ett första utlåtande!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.