Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Nymphomaniac – Trailer

ensemble

Lars Von Triers nya film Nymphomaniac har väckt mycket uppmärksamhet långt innan premiärdatumet. Och det är nog inte bara för att folk är så himla förväntansfulla inför vad den excentriske dansken ska hitta på härnäst, utan det faktum att den är över fyra timmar lång och innehåller väldigt explicita sexscener kan möjligtvis också ha med saken att göra.

Upplägget är som följer: Nymphomaniac är den vilda och poetiska berättelsen om en kvinnas erotiska resa från födseln till 50 års ålder som berättas av huvudpersonen, den självdiagnostiserade nymfomanen Joe. En kall vinterkväll hittar den gamla, charmiga ungkarlen Seligman Joe misshandlad i en gränd. Han tar henne hem till sin lägenhet där han lägger om hennes sår samtidigt som han frågar henne om hennes liv. Han lyssnar uppmärksamt när Joe under de kommande 8 kapitlen berättar den frodigt  förgrenade och mångfacetterade berättelsen om sitt liv.

Joe, som spelas av Charlotte Gainsbourg som vuxen och Stacy Martin som ung, är alltså sexmissbrukare och i filmen berättar hon sin sexuella livshistoria för Seligman, spelad av Stellan Skarsgård. Lars von Trier ville själv göra filmen fem och en halv timme lång, men har till slut låtit sig övertalas att släppa den i en fyratimmars version istället (oklart om den ska delas upp i två delar när den får biopremiär).  Nu är trailern här, och som man säger i Amerika: den är väldigt not safe for work. Vilket alltså underförstått betyder: det är väldigt naket. Och porrigt.

I trailern snackar vi riktigt jobbiga sexscener, våld och ångest. Och Rammstein på soundtracket, eh? I stunder tilltalas jag verkligen av Lars von Triers filmer, Melancholia gillade jag jättemycket, men det är faktiskt i stort sett ingenting som lockar mig med det här. Utom möjligtvis den oerhört digra och blandade skådisuppställningen: Hollywoodskådisar som Shia LaBoeuf, Willem Defoe och Uma Thurman, von Trier-stammisar som Udo Kier och Jean-Marc Barr, kända danskar som Jens Albinus och Nicholas Bro, och så Shanti Rooney som skymtar förbi. Men annars: njae.

Nymphomaniac har svensk premiär 31 januari 2014

Nymphomaniac Official Trailer from Zentropa on Vimeo.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.