Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Nyqvist i rymden och Larry David flyr från sitt förflutna – I Veckans Trailers

VeckansTrailers

Europa Report

Nästa gubbe som skall ut i rymden är Micke Nyqvist. I Ecuadorianske filmskaparen Sebastian Corderos klaustrofobiska thriller Europa Report får vi följa ett gäng astronauter på väg till en av Jupiters månar, Europa för att undersöka om det möjligen bor intelligent livsform där. Givetvis gör det ju det och snart flåsar någon form av utomjordiskt liv dem i nacken. Under en istäckt vattenyta vilar nämligen ondskan. Av trailern att döma verkar det här riktigt svettigt och tankarna förs genast till den smått fantastiska Moon.

I övriga roller ser vi bl.a. Christian Camargo från Dexter och Sharlto Copley som ni kanske minns från District 9.

Europa Report har Amerikansk premiär 2 augusti. Inget svenskt datum är ännu släppt.

 

Clear History

Larry David, är det du? Holy crap, det är ju faktiskt du! I HBOs filmprojekt Clear History har den briljanta komikern bakom Seinfeld och Curb Your Enthusiasm bytt flint och brillor mot långt vitt hår och ett rejält skägg.

David spelar här en förödmjukad f.d.. marknadschef för ett elbilsföretag som förlorat allt i en smutsig fight med sin boss, spelad av Jon Hamm. Tio  år senare har han fått ordning på grejerna igen. Han byter namn och flyttar till en liten ö utanför Massachusetts där allt rullar på ända tills någonting från hans förflutna hotar att förstöra hans liv på nytt.

Det är inte mycket som visas i Teasern men kolla in rollistan! Det är en imponerande samling namn för att vara en TV-film måste jag säga.

Clear History kommer att visas på HBO någon gång under Augusti.

 

Turbo

Efter Fast and Furious 6 kommer nu ännu en fartdåre. Turbo är en vanlig trädgårdssnigel som drömmer om att bli en speedkula. Han är ett stort fan av femfaldige mästaren Guy Gagné och en vacker dag skall han minsann bli världens snabbaste men sniglar är av naturen ganska långsamma av sig och det lilla snigelsamhället tycker att Turbo verkar lite bakom flötet och han får finna sig i att vara en outsider men han skall allt visa dem.

Det mesta Dreamworks tar sig an blir ju succé och enligt förhandstipsen finns det ingen anledning att tro något annat när det gäller Turbo. Leksaksaffärer världen över kommer att jubla över möjligheterna att sälja merchandise för ungarna kommer att vilja ha de här söta sniglarna, var så säkra.

Rösterna görs av bl.a. Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Samuel L. Jackson, Maya Rudolph och Snoop Dogg.

Turbo har svensk biopremiär 25 oktober i år.

The Lone Ranger

Den här sommarens stora action-äventyr heter The Lone Ranger. I alla fall om man skall tro Disney. Det blir ett spännande äventyr fyllt av både action och humor när den gamle maskerade hjälten nu får nytt liv. Indianen Tonto, spelad av Johnny Depp berättar sagan om hur en lagens man, John Reid (Armie Hammer) blev en legend bland legender.

En kvarts miljon dollar har Disney plöjt ner i The Lone Ranger som är regisserad av Gore Verbinski, mannen bakom Pirates of the Carribean-filmerna.

Den 3 juli får vi se om det blir valuta för pengarna eller om det blir en ny John Carter.


The Lone Ranger trailer #2 by Flixgr

Gravity

Mexikanske Alfonso Cuarón har tidigare gjort två, sinsemellan väldigt olika, filmer som jag gillar mycket – Din morsa också och Children of men. Han har en tv-serie på gång tillsammans med JJ Abrams (Believe), och i oktober är han tillbaka med en ny långfilm. I Gravity spelar superstjärnorna George Clooney och Sandra Bullock två astronauter som under en rutin-rymdpromenad råkar ut för mardrömmen – de lossnar från rymdfärjan som deras dräkter är fästa vid och svävar ut i rymden. I den mörka, oändliga rymden…

Jag fattar inte riktigt hur filmen ska utveckla sig från att de svävar ut i rymden, men trailern ser helt fantastisk, och samtidigt superläskig ut. Det är en så otroligt obehaglig tanke att föreställa sig, att bara sväva runt i tomma intet. Man kan ju få ångest för mindre. /Ingrid

Gravity har amerikansk premiär 4 oktober. Det finns ännu inget svenskt premiärdatum.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."