Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Onyanserat recenserar valfilm – Folkpartiet

folk

Så här inför valet kommer Onyanserat att recensera partiernas olika valfilmer. Vi fortsätter med Folkpartiet och lotten föll på Onyanserats Christopher att tycka till om hur de kommunicerar med filmen som hjälp.

Välkomna till dagens visning av valfilm. Sätt igång filmen!

Först och främst. Det här var inte roligt. Det kan nog vara den tristaste av alla valfilmerna vi kollat in här på Onyanserat. OBS! Då har jag även räknat in SD-filmerna (” åka bil filmen och farsfilmen Rasism är vidrigt).

Det är ett såkallat ”one shot på kran” som filmstudenterna skulle kalla det och avslutas vackert med Jan Björklund i motljus. Det måste ju finnas någonting mer som jag missat? Den kan ju för satan inte vara såhär platt? Nej, vi kollar igen.

Såg ni nåt speciellt? Något underhållningsvärde? Inte?

”En valfilm ska väl inte vara underhållande?” hör jag några vänner säga.

Nej, såklart inte, men den här var ju bara tråkig. Björklund minns Margareta som ”öppnade dörrar, för oss textil-arbetar-ungar” och det är därför han brinner för skolan.

Vad var det för dörrar som fick honom att börja brinna? Inte var det kreativiteten att göra en bra valfilm iallafall. Och problemet är väl att det finns väl ingen som egentligen bryr sig om Margareta och Jannes historia, det enda man tänker på, när man ser Björklund är:

1. Kidsen ska ha betyg i småskolan.

2. Svensk skola ligger i division 2 i världsligan.

Med det i bakhuvudet spelar det ingen roll hur ”personlig” och ”varm” filmen försöker vara, det blir bara trist. Vad som helst skulle kunna höja den här filmen, Björklund kunde vända sig om och kicka lite boll med ungarna, han kunde bjudit in Margareta som kunde dragit honom lite tokigt i örat, han kunde fan bara gått ur bild i slutet så hade någonting hänt!

Vi kollar igen:

Nej, jag kommer inte på någonting mer att skriva. Jag drar och brinner istället. Hej på ett tag.

betyg1

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *