Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Onyanserats Årslista 2014 – Christopher

årslistar41

 

Årets bästa film: Pride. I slutet på året kom årets bästa film. Jag försökte skriva en recension, men det blev bara ett litet stycke, helt enkelt för att mina ord inte räckte till. Jag skrattade och grät och beundrade det kärleksfulla som vi alldeles för sällan ser – mänsklighet.

Årets bästa pressadhet: Ray Donovan säsong 2. Ray hade det körigt redan första säsongen, men nu känns ”körigt” som en dag i parken. Ray vrålåker längre och längre ner i helvetets nedre regioner. Du tycker att din familj kan vara jobbig? Då har du inte träffat Donovans.

Årets bli ihop med ditt ex: American Horror Story Freak Show. Jag började göra slut med AHS förra säsongen då jag tyckte att efter två säsonger började gå på tomgång. Men va satan, tänkte jag, jag ger det en chans till. Fel! Jag kämpade, jag ville, jag gjorde allt, men efter sex avsnitt av Freak Show tog det slut för gott. Aldrig mer.

Årets trevligaste gangster: Jimmy Smits som Nero i Sons of Anarchy. Aldrig har jag velat ta en fika med en gangster så mycket som med Nero. Vi skulle kunna prata om barn, Jax och hur han pallar med Gemma. Och han får kalla mig ”mano” när han vill.

Årets bästa serie: Fargo. Gick det att göra en serie baserad på en av världens bästa filmer? Svaret blev – Ja. Kunde Billy Bob Thornton vinna tillbaka mig efter sin grinighet när han inte fick spela musik eller spelade kåt tomte? Svaret blev – Ja. Kunde Martin Freeman äntligen ta av sig Hobbit-fötterna och bli intressant igen? Svaret blev – Ja! Fargo är en serie ingen får missa.

ÅRETSbästa

Årets Vem bryr sig? Big Brother. Ingen brydde sig.

Årets Vem bryr sig 2? Paradise Hotel. Många brydde sig. Men vem bryr sig?

Årets Fuck What You Heard: Ola Rapace började blogga på Finest.se.

Årets Based on a true story: The Lost Honour of Christopher Jefferies. Brittisk miniserie som fångade mig totalt. En lärare blir anklagad för mord och skandalpressen i England skriver helsidor om vilket vidrigt as han är. Går det att komma tillbaka till ett ”normalt” liv efter att ha blivit frikänd? En serie som kommer vinna alla priser i England nästa år.

Årets reality: Ensam mamma söker. Jag vet inte vad det är men jag älskar den här serien. Så nu vet ni.

Årets Charlie Sheen: Ingen. WINNING!

Årets igenkänning: Inte OK. Felix Herngren och Brita Zackari guidar oss i vad som är okej och inte. Sociala koder vi borde ha koll på men allt för ofta misslyckas med. Årets roligaste igenkännings-tv. Missad av alldeles för många.

2015

2015 ser jag fram emot följande:

True detective säsong 2. Överlevde Yellow King?

House of cards säsong 3. Kommer Kevin avsättas?

Och naturligtvis den nya Bondfilmen – Spectre.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *