Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Onyanserats årslista 2015 – Christopher

årslista2015

Årets bästa film: To be Takei. En Dokumentär om Kapten Sulu och hans väg från Star trek stjärna till komiskt geni på Facebook. Rörande och gripande och man tycker lika illa om William Shatner efter filmen.

Årets bästa serie: Ray Donovan. Ännu en gång satt jag klistrad framför Ray och hans icke-fungerande familj, John Voight fortsätter att finlira varenda detalj och Ray är lika bekymrad och pressad som alltid. Tredje säsongen visar att med intressanta karaktärer kan man köra vidare i hur många säsonger som helst.

10264944_ori
FUCK YOU RAY.

Årets besvikelse: This is England ’90. Kanske hade jag för stora förväntningar? Men det lyfte aldrig. Det är uppenbart att dom som spelade de ”stora” rollerna förr, har fått andra erbjudanden och varit uppbokade, för dom slängdes in (läs: ”jag kan bara vara med 5 dagar”) för sakens skull och resten fick seriens mest anonyma bära på sina axlar. Det blev inte bra och jag låtsas att serien tog slut 88.

Årets jag fattar inte grejen: Fear the Walking Dead. Folk sa att The Walking Dead är skit om du jämför, det här är så jävla mycket bättre! Okej. när blir det bättre? Jag fattar inte grejen. Eller hajpen.

Årets svensk: Vår älskade gamla medarbetare Alexander Kantsjö skrev manus till Jordskott och har sedan dess inte svarat på mina sms. Tråkigt. Jag skojar! Han svarar alltid och är så värd uppskattningen och hyllningarna för Jordskott. När kommer säsong 2 undrar världen.

Årets mysterium: Val Kilmer. Har han Cancer? Är han döende? Vägrar han träffa läkare för han vill be till Gud istället? Jag hoppas iallafall att allt är elakt förtal.

jordskott-emma
Josefiiin?

Årets Josefin: Josefin i Jordskott. Inte sedan 7 Miljonärer (”jag måste hitta BELLA”) har ett namn uttalats så många gånger på så kort tid som Josefin gjordes i Jordskott.

Inför 2016: har jag samma löfte som 2015 – se så många svenska filmer som möjligt. Det gick sådär i år.

 

1 COMMENTS

  1. Jag tackar och bockar å det ödmjukaste inför att få vara en punkt på din årslista med så fina ord. JOSEFIN!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *