Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Onyanserats favoritfilmer – 1992

Måns val:

The Player

Måns säger: ”Robert Altman hittar efter många år tillbaka till storformen och återgår till ensemblestilen från ”Nashville” och senare ”Short Cuts.” ”Spelaren” är den bästa satir om Hollywood som nånsin har gjorts och sannolikt var det därför den inte vann någon Oscar.”

Leiyah Roses val:

Tango
Scent Of A Woman

Leiyah Rose säger: ”Ett ganska uppenbart val.  Underbara scener med fin musik och snygg kamerahantering. Al Pacino briljerar som den obstinata överste Frank Slade. Tangoscenen gick till historien som en av de vackraste. Det är så mycket hjärta att det gör ont. Bravo!”

Christophers val:

Bram Stoker´s Dracula

Christopher säger: ”I never drink… wine. Det är vackert, stämningsfullt och helt fantastiskt. Gary Oldman är fullständigt lysande. Method acting när det är som bäst (han sov i en kista under inspelningen! Geni.) Keanu sov någon annanstans. Han vaknade i alla fall inte under inspelningen. Men Gary och Francis regi räddar det. Jag älskar den här filmen”.

Christians val

Alladin

Christian säger: ” Den enda animerade filmen som egentligen kan tävla med Pixars mästerverk och det är fortfarande den enda filmen jag har sett två gånger på bio. Det säger allt.”

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".