Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Onyanserats förväntningar inför 2013

Christophers förväntningar:

Det var längesen vi hörde från Ricky Gervais skugga och kollega – Stephen Merchant. Medans Gervais syns överallt, hela tiden, på twitter och skapar appar, har Merchant åkt jorden runt på småklubbar med sin stand up show – ”Hello ladies!” Därför är det med spänning jag nu ser fram mot hans egna, nya tv serie med samma namn som sin stand up. ”Hello Ladies!” har fått grönt ljus av HBO och Merchant ska regissera och spela huvudrollen i serien som ska handla om en engelsman (läs Merchant) som kommer till Los Angeles för att dejta amerikanskor och hitta sin stora kärlek. Sex avsnitt ska det bli 2013 och förhoppningen är naturligtvis att det ska bli fler säsonger. Ricky har klarat sig fint utan Stephen. Jag håller tummarna så hårt för att Stephen klarar sig lika bra utan David Brent.

Emblas förväntningar:

Få saker jag sett har berört mig så mycket som This Is England. Det börjar med filmen This Is England som utspelar sig 1983 och fortsätter med två efterföljande miniserier där vi får träffa samma gäng, fast några år senare – först 1986 och sedan 1988. Vi får  lära känna ett gäng brittiska skinheads, bland annat Lol, Milky, Woody, Smell, Combo och minstingen Shaun (som i filmen egentligen är på tok  för liten för att ha kompisar vars livsstil går ut på att festa och ligga runt). Gänget splittras dock när en ny version av skinheadkulturen föds – den som inte bara lever för musiken och kläderna utan engagerar sig politiskt mot invandrare. I miniserierna This Is England ’86 och This Is England ’88 får vi träffa gänget igen och se hur relationerna förändrats och utvecklats medan vi var borta. Shaun har vuxit ifatt sina vänner och nu är det inte rasism som står i fokus, utan en rad andra historier berättas.

Det blir en underbar dokumentär känsla när man får se vad som hänt med kärlekshistorier, problem, vänskap och frisyrbyten med jämna mellanrum. Både filmen och miniserierna är fantastiska skildringar av ett britannien under en tid då frustration präglade landet. Har du ännu inte sett This Is England är jag för det första extremt avundsjuk på vad du har framför dig och rekommenderar ett soffkoma så fort blu-raysen kommit till brevlådan. Det här är nämligen filmer du kommer vilja äga för att plocka fram närhelst du är sugen på kolsvart brittisk diskbänksrealism – inlindad i sjukt bra musik och en hel del snygga kläder.

Vad har det här med mina förhoppningar inför 2013 att göra då, kan man undra? Jo 2013 är året då vi svältfödda fans blivit lovade att This Is England ’90 ska filmas och med lite tur kommer vi även få se den tredje miniserien under kommande år. Och gör det inte det, så har jag 2014 förväntning klar – perfick!

Lindmans förväntningar:

1996 skrämde han skiten ur oss med Scream. 2013 skrämmer Kevin Williamson (förhoppningsvis) skiten ur oss igen. Hans nya TV-serie The Following skall enligt uppgift vara bland det mest våldsamma och spännande som visats på TV. Stora ord, visst men när någon beskriver The Following som en slags TV-serie-version av När Lammen Tystnar med inslag av Edgar Allen Poes verk då lyssnar i alla fall jag. Kevin Bacon spelar en sliten pensionerad snut och som de flesta pensionerade amerikanska snutar är han också problemtyngd. Av vad har jag ingen aning om men jag gissar på att han mist något fruntimmer och att han nu dränker sina sorger i flaskan. Han tvingas i alla fall ta sig i kragen för att jaga tidernas värsta seriemördare som han en gång hjälpte till att sätta bakom lås och bom men det blir ingen dans på rosor det här. Hans nemesis är inte bara charmig och intelligent. Han är också brutal som satan själv och han spiller ingen tid för vad gör en seriemördare när han är ledig och inte mördar själv? Han utbildar andra seriemördare och snart har han en seriemördarkult som följer i hans fotspår. Piloten kommer att visas på FOX i januari och sociala medier kokar redan över av entusiastiska fans och vem kan klandra dem? Gammal krispig bacon, en poetisk men ack så brutal seriemördare, mörka hemska platser och massor med grafiskt våld. Välkommen 2013!

Måns förväntningar:

Mina förväntningar, eller snarare förhoppningar är att Onyanserat växer och blir mer användargenererat. Jag skulle vilja se ännu mer kommentarer, både på sidan och i fb-gruppen. Det vore kul att läsa mer vad ni tycker och tänker. Och har ni förslag på förbättringar eller önskemål  är det bara att skriva en rad.

Vi hörs under 2013.

Hoppas jag.

Alex förväntningar:

Jag har ganska höga förväntningar på filmåret 2013 med bland annat stora titlar som: ”Star Trek – Into Darkness”, ”The Hobbit – Smaugs Ödemark”, ”Man of Steel”, ”Django Unchained”, ”Iron Man 3”, ”Pacific Rim”, ”Mad Max – Fury Road” och filmatiseringen av Orson Scott Cards Sci-Fi-epos ”Ender’s Game”. Tyvärr så säger statistiken och erfarenheten att åtminstone en av mina förväntans filmer kommer att floppa, vilken det blir återstår att se.

Jag gick igenom mina förväntningar inför 2012 och upptäckte att jag svikit en av de förväntningar som jag själv kunnat påverka mest, nämligen att jag skulle ha skrivit minst tre av mina långfilmsmanus… det blev tamejfan inte ett enda! Så inför 2013 så är min förväntning på mig själv att jag ska lyckas med åtminstone TVÅ långfilmsmanus (första versioner) och ni läsare få gärna påminna mig under året så jag sporras att inte ligga på latsidan.

Jag hoppas också innerligt att 2013 kommer bli året då svensk film och TV återtar sitt förlorade anseende och reser sig på nio med intressanta, välsvarvade, vågade och nytänkande filmer och TV-serier som bevisar att vi inte nöjer oss med att trampa vatten på tryggt djup utan kan ut på djupet och crawla med de stora grabbarna! Därför hoppas jag också att det dramathrillerprojekt jag jobbar med nu äntligen kommer att få grönt ljus och gå i produktion!

Annars så önskar jag bara er alla ett gott slut och en fantastisk början, må 2013 bli året då ni lyckas med allt ni tar er för!

Ingrids förväntningar:

Det finns många stora filmer att vara förväntansfull över inför 2013, som Tarantinos Django Unchained, Luhrmans The Great Gatsby och Star Trek och Hunger Games-uppföljarna till exempel. Men nu tänkte jag istället, som Lindén, skriva om min förhoppning, och det är att alla dessa streaming-tjänster som lanserats kommer funka bra och i alla fall till stor del möta den efterfrågan som finns. Det är uppenbart att det där med rättigheter till filmer och serier är en soppa, som ibland resulterar i sånt som att Netflix till exempel bara har de fem första säsongerna av Weeds (totalt finns det åtta), eller att vissa filmer bara finns tillgängliga under en viss månad. HBO håller precis på att lansera sin nordiska tjänst, och när man läser under ”vanliga frågor” finns härliga formuleringar som ”vi kommer att erbjuda hela HBO:s bibliotek med enbart några undantag” och ”alla serier kommer inte alltid finnas tillgängliga på grund av upphovsrättsliga skäl”, osv. Det verkar alltså rätt lovande, men ändå rätt oklart vad som gäller liksom. Jag har bara använt Netflix och Viaplay , ska snart testa HBO, men min förhoppning är väl helt enkelt att det ska bli lite mer logik och tydligt vad de olika tjänsterna har, riktigt bra sökfunktioner, och tydlighet kring hur ofta de uppdaterar med nytt, så man lätt kan bestämma vad man ska satsa på. För det är ju onekligen sjukt bekvämt att ha massa filmer och serier lätt tillgängliga rätt i sin dator! Sen är det ju det där som Lindén skrev om nyligen, med att det är olika rättigheter som gäller beroende på var man spelar upp filmen eller programmet, där kan man ju minst sagt också hoppas på förändring…”

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *