Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Onyanserats Julkalender – Lucka 9

Onyanserats-julkalender

Bakom lucka 9 döljer sig en fransk surrealistisk visuellt sprakande film – Michel Gondrys nya långfilm Dagarnas Skum, som har biopremiär den 20 december. Det är en filmatisering av poeten, jazzmusikern, skådespelaren, översättaren, uppfinnaren och ingenjören Boris Vians bok från 1947, och i huvudrollerna ser vi Audrey Tautou (Amelie från Montmartre) och Romain Duris (Mitt hjärtas förlorade slag).

”Colin är ung, rik och vacker. Han lever med sin kock Nicolas som tillagar de mest fantastiska rätter åt honom och livet leker. På en societetsbjudning träffar Colin den spännande Chloe och blir förälskad. De gifter sig, men när lyckan är som störst slår ett näckrosfrö rot i Chloes ena lunga och hon blir allvarligt sjuk … ”

En vinnare får 2 biljetter till Dagarnas Skum och ett exemplar av boken av Boris Vian. Svara på frågan här nedanför och maila ditt svar till ingrid@onyanserat.se.

– Regissören Michel Gondry är känd bland annat för filmerna Eternal Sunshine of The Spotless Mind och Be Kind Rewind. Men han slog igenom i slutet av 90-talet med sina musikvideos för en stor artist – vem var det?

Vi tackar TriArt Film för samarbetet! Här hittar ni deras hemsida, fylld med kvalitetsfilm som du kan streama direkt till din dator: www.triart.se

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.