Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Programmet till Göteborg Filmfestival är släppt

giff2015

Göteborg Filmfestival närmar sig och idag släpptes årets program. Festivalen pågår mellan 23 januari och 2 februari, och har i vanlig ordning ett fullspäckat schema. Ca 500 filmer från 89 länder skall visas. Årets fokus är Japan, men också norsk film får extra stort utrymme i år.

Invigningsfilm är danska Key House Mirror med Sven Wollter och Ghita Nørby i huvudrollerna i denna film om kärlek på ålderns höst.

Årets hederspristagare av Nordic Honorary Dragon Award är Liv Ullman som även är aktuell med en filmatisering av Miss Julie som visas under festivalen. Hon tar emot sitt pris i samband med visningen 24 januari då hon också håller en Master Class om sina erfarenheter av filmskapande.

Onyanserat är självklart på plats och bevakar festivalen, och vi kommer inom kort också posta våra personliga festivaltips som varken ni eller vi vill missa. Håll utkik.

Biljettförsäljningen startar 11 januari kl 12.00. Programmet till Göteborg Filmfestival 2015 hittar ni här.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.