Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Ridley Scott gör Bladerunner – igen

Så här ser framtiden ut

Nästan trettio år efter premiären nås jag av ett smått osannolikt besked – Ridley Scott ska åka tillbaka till framtiden och göra en uppföljare till den milt uttryckt stilbildande Bladerunner. Det är än så länge oklart huruvida det är en regelrätt uppföljare (något av en mardröm i fall Scott skulle få för sig att casta det åldrade surkartet Harrison Ford) – eller om det är en prequel. Jag hoppas på det senare eftersom man då skulle lite bakgrundshistoria till den lika mäktiga som regniga dystopin.

Fast att Ridley Scott återvänder till Bladerunner-världen är ju faktiskt inte helt korrekt. Han har aldrig riktigt lämnat den. Få filmer har kommit ut i så många olika versioner och klippningar, så det märkliga är väl snarare att Scott inte bestämt sig för att göra en ny Bladerunner tidigare. Uppenbarligen har han aldrig riktigt känt sig helt nöjd med det han spelade in 1982.

Jag tycker tyvärr att Ridley Scott har tappar skärpan de senaste åren. Ordentligt. Att han gång på gång väljer Russell Crowe – en av världens mest överskattade skådespelare – som affischnamn i sina allt mindre angelägna filmer tyder på att omdömet sviktar.

Kanske blir hans rymdodyssey – som inleds 2012 med Prometheus (där hon som är Lisbeth Salander spelar en av rollerna) och eventuellt då följs av ett Bladerunner-äventyr – hans svansång, han är trots allt 74 år gammal. Låt oss hoppas att det blir bra.

Vad tror ni?

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".