Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Safe House – Daniel Espinosa åker till Kapstaden

Denzel är farlig - och glad!

Daniel Espinosas utvecklingskurva är rätt så jäkla fenomenal. Efter den bedrövliga och lite genanta Babylonsjukan gjorde han den kompetenta men tämligen mediokra Snabba Cash och vips så ringer Universal en dag och säger;

”Hej Daniel. Universal här. Fråga: Vill du ha en halv miljard i budget, Denzel Washington och Ryan Reynolds i huvudrollerna, samt åka till Kapstaden och filma lite? Vad säger du? På eller av?”

Daniel: Hur snabba cash är det? När kan vi komma igång?

Universal: Förlåt?

Daniel: Shoo, ja bara skoja. Vi kör!”

Så Daniel åkte till Afrika och nedan är 2 minuter och 34 sekunder av resultatet:

Min första tanke är; har Tony Scott börjar regissera under pseudonym? Klippningen, musiken, färgskalan och Denzel Washington som semi-psyko; allt andas Tony Scott. Och det ser jag som något positivt. Safe House känns kanske inte som den mest originella historia som någonsin har berättats, men som första Hollywood-produktion betraktat är det nog ett helt klockrent val av Espinosa. En habil actionrulle med en gedigen cast som högst troligt kommer spela in sina pengar och mer därtill, är en bra ingång.

Filmens stora frågetecken är givetvis Ryan Reynolds som ju är och förblir en högst begränsad skådespelare oavsett regissör. Ett annat frågetecken är Denzel. Tidigare när han har spelat bad guy har han haft en tendens att spåra ur i närmast Pacino-artat överspel. Jag tänker främst på Training Day. Daniel verkar dock ha nyttjat stram regi för Washington känns faktiskt befriande nedtonad i varenda scen och för det lyfter jag min hatt.

Jag tror Safe House kommer bjuda på god underhållning även om trailern kanske bjuder på lite väl många rutinmässiga skottlossningar och slitna repliker.

Safe House har svensk biopremiär den 17:e februari.

 

 

 

 

 

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".