Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Säg det med toner-Bisarra sångnummer i filmer

break3

Där satt jag och häckade en stekhet sommarkväll och hade absolut ingenting planerat. Semestern var påbörjad, jag var utcheckad och ledig. Kalendern var lika tom som politikernas vallöften och jag tänkte att jag kunde väl lika gärna se Top Gun i 3D, en Blu-Ray som jag hade liggande på hyllan sedan en tid tillbaka. Det kunde ju vara kul att se om det blev något lyft för Tompa och hans vänner att flyga into the danger zone i flera dimensioner.

Jag måste erkänna att jag inte kom ihåg mycket av filmen, det var ju ett bra tag sedan jag såg den senast men att den var så här fånig hade jag nog förträngt. Nej, den hade väl inte åldrats med värdighet direkt och 3Dn tillförde inte mycket heller måste jag säga. Men det som gjorde mest ont var ändå när Cruise helt sonika plockade upp en mikrofon, som lämpligt nog råkade ligga framme i den lokala baren och tillsammans med Goose drog av en oerhört ostig kärleksförklaring. Helt oväntat och duetten sjöng väl hellre än bra men det fick mig att fundera. Vad fanns det mer för filmer där någon eller några brister ut i sång? Nu tänker jag endast på a capella och ”vanliga” filmer, inga instrument och inga filmer där själva sången står i fokus. Här kommer ett gäng mer eller mindre lyckade scener. Saknar du någon?

Top Gun – You’ve Lost That Loving Feeling

Tre Män och en Baby – Goodnight Sweetheart

Tom Sellecks ståtliga mustasch, Ted Dansons colgatesmajl och Steve Guttenbergs charm. Det var väl inte så konstigt att de tre stjärnorna tillsammans utgjorde en superfarsa. Ändå kom det som en överraskning när teamet rev av en exceptionellt själfull vaggvisa för sin dotter. Hon somnade, vi andra smälte.

Anchorman – Afternoon Delight

Den kanske mest samstämda kvartetten hittar vi ganska överraskande i Anchorman där nyhetsteamet stämmer upp i en fantastisk a capella inne på kontoret. På repertoaren står 70-talsdängan Afternoon Delight och man kan nästan utläsa i ansiktsuttrycken hur väl medvetna de är om sin starka insats.

The Break-Up – Owner of a Lonely Heart

Från vackert till obekvämt. Det finns många ställen Vince Vaugn hellre hade varit på än på släktmiddag hemma hos Jennifer Anistons bror i The Break-Up. Stämningen är minst sagt pressad och det kommer förmodligen att dröja innan Owner of a Lonely Heart ligger på skivspelaren igen.

Step Brothers – Sweet Child O Mine

Att sjunga i bilar är en ständigt återkommande aktivitet. Ibland blir det lite för mycket av det goda och säkerheten hos samtliga passagerare äventyras. Något som blev extra tydligt i Step Brothers. Men det är klart, om du tvunget skall riskera liv och lem för lite sång, se då åtminstone till att sätta varenda hög ton i Guns ’N’ Roses powerballad Sweet Child O Mine.

Superbad – These Eyes

Det mest känslofyllda ögonblicket är kanske ändå när Michael Cera, hyfsat nervs tvingas riva av en klassisk rockballad framför ögonen på ett gäng neddrogade bad asses som tror att han är ”Jimmys brorsa” med den vackra rösten.

Scream 2 – I Think I Love You

I bästa West Side Story-stil hakar alla på när Mickey plötsligt hoppar upp på bordet och bryter ut i sång. Scenen är från Scream 2 och ni vet ju alla vad som händer sedan…

Bean The Movie – Yesterday

Att sjunga på fyllan är nog något alla ägnat sig åt någon gång i livet. Frågan är väl om man har haft en lika engagerad partner in crime som Mr. Bean har i Peter MacNicol. Gubbarna hinner slakta både Beatles Yesterday och barnvisan Row Row Row Your Boat på väg hem från krogen.

1 COMMENTS

  1. Den här är också hyfsat pinsam, Måns. Jag kunde inte ens klicka upp klippet pga pinsamt så jag hoppas det är rätt. F.ö en film jag till och med lämnade i mitten. Bland det uslaste någon någonsin fått för sig att slösa film på. Ryyyys! http://www.youtube.com/watch?v=d7RDipF1ObI

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."