Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Sämsta filmerna! – Läsarnas val

worst

För en tid sedan bad vi er lista era sämsta filmer någonsin. Vi fick in en hel del bidrag och har sedan dess tittat på den ena filmen sämre än den andra. Vi ville reda ut vilken som var den absolut sämsta filmen och det verkar verkligen finnas en hel uppsjö av dåliga filmer där ute!

Här är er läsares lista (i bokstavsordning):

After Earth

American horror

Batman och Robin

Birdemic

Catwoman

Frankensteins monster

the Happening

the Hateful eight

Highlander 2

the Last airbender

Lord of the flies

Lost in translation

Lucy

the Mangler

Man-thing

Only god forgives

Phonebooth

Pig hunt

the Ridiculous 6

the Ringer

Robogeisha

Roboshark

San Andreas

Speed 2

Splice

Star wars ep1 svenska

Tale of tales

Terminator genisys

Volcano

Walking on sunshine

Winter’s Tale

the Wrong turn

 

Av alla dessa nämndes The Happening flest gånger och efter det kom Batman och Robin. Vi i redaktionen blev förvånade av att se vissa titlar på listan. Titlar som Lost in translation och Hateful eight. Det är intressant hur man kan se samma film med så olika ögon. Jag själv var inte så såld på Lost in translation, men Hateful eight tyckte jag väldigt mycket om.

Vissa av filmerna på listan hade vi inte ens hört om. Med titlar som Robogeisha och Pig hunt kan man nog kanske inte förvänta sig stordåd dock (även om en dödlig robot-geisha assassin låter rätt fett).

Vi på Onyanserat hade såklart egna tankar om vilken av dessa som var den absolut sämsta filmen, men även mellan oss fanns det ju såklart variationer. Vi valde dock att bortse från de filmer som är dåliga per design, såsom Roboshark, så de filmerna kommer ni tyvärr inte att hitta på vår topplista.

Till att börja med tyckte vi såklart också att The Happening var hysteriskt dålig. Den kändes bara som en massa hopklipp av Wahlbergs och Deschanels ledsna puppy eyes blandat med bilder på träd och buskar. Hade den åtminstone varit lite råare kanske det hade gått hem, men den var så mesig och tråkig att man undrar hur någon kunde godkänna slutprodukten.

 

Inte helt förvånande hittade vi ännu en Shyamalan-film på toppen av våra listor. After earth. Med en ordentligt ogenomtänkt plot, dåliga skådespelarinsatser och ett dåligt manus, kan vi nog säga att det här är 1 timme och 40 minuter som du kan spendera på något annat. Som att dra naglarna mot en griffeltavla till exempel, jag svär på att du kommer att tycka om det mer.

 

Vi rankade också musikalen Walking on sunshine väldigt högt, och jag kommer verkligen ihåg hur pepp jag blev på den när jag hörde om den. En musikal med 80-talsmusik! Något så härligt måste ju bara bli bra! Tyvärr var den så fruktansvärt dålig att jag bara ville dra fram skämskudden. Redan första scenen tänkte jag att det måste blivit något fel, hur kunde de valt den här casten och hur kunde de tycka att det här manuset var något att ha? Inte nog med det så misshandlade de alla gamla 80-talshits som de tryckt in helt onaturligt i handlingen.

 

Efter dessa filmer var det mer spridda skurar på listorna, men vi kan alla hålla med om att det inte är en garanterat bra produkt bara för att man har stora namn och en bra budget. En bra film behöver något mer. En fängslande handling, en naturlig och smidig dialog och en viss möjlighet att kunna identifiera sig med karaktärerna. Något som M. Night Shyamalan verkligen inte tycks kunna leverera.

 

1 COMMENTS

  1. För mig sticker åtminstone två namn ut på denna lista. The Hateful Eight och Lost in Translation. Att lista alla argument varför ingen av dessa bör vara med på listan känns onödigt, men några rätt tunga Golden Globe- och Academy Awards-nomineringar/priser talar sitt tydliga språk?!
    Var är The Room? Förstår att det finns fler dåliga filmer därute än vad som kommit med på listan, men The Room är exceptionell.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.