Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Snabba Cash – Livet deluxe – teaser

Matias Varela som en numera kortklippt Jorge

På Göteborgs filmfestival hölls ett så kallat Work in progress-seminarium om arbetet med den avslutande delen i Snabba Cash-trilogin, Snabba Cash – Livet deluxe. Producent, skådisar och regissör var på plats för att prata om arbetet och visa några klipp från det pågående arbetet med filmen, som får premiär i oktober. Nu är det Jens Jonsson (som gjorde Ping-pongkingen) som tagit över regi-stafettpinnen från Daniel Espinosa och Babak Najafi, och han har en lite annan stil än sina föregångare, med mindre rörligt kameraarbete, mer klassiskt filmad med stillastående kameror och kameror på räls, och mer fokus på action.  Som Matias Varela uttryckte det kommer Snabba Cash – Livet Deluxe se mer ”Hollywoodesque” ut än ettan och tvåan i trilogin.

Producenten Fredrik Wikström, som jobbat med alla tre filmer, berättade på seminariet att det var viktigt för honom att fortsätta på samma linje som tidigare, med en regissör med mer arthouse-profil än klassisk action. Eftersom Jens Lapidus böcker behövde filmas på ett sätt som gör att man verkligen tror på den här världen, annars skulle det falla, så var det viktigt att det blev autentiskt och realistiskt, snarare än en cool thriller, sa han.

Snabba Cash-debuterande Malin Buska och Martin Wallström

I Snabba Cash- Livet deluxe utlovas det att säcken ska knytas ihop och karaktärernas ”öden förseglas”. Jorge har bytt bransch, från knark till rån, och i det korta teaser-klipp som filmbolaget Nordisk Film nu släppts syns han förbereda sin sista stöt, ett stort komplicerat värdetransportrån. På seminariet visades en lång scen från just detta rån, och det såg riktigt bra och nervigt ut. Vi fick också se en lång scen med den nya karaktären Natalie (Malin Buska, som lärt sig serbiska för rollen), Radovans dotter som kommit tillbaka från juridikstudier i London och mot sin vilja blir indragen i en växande maktkamp inom den serbiska maffian. Klara Gudfadern-vibbar på den scenen faktiskt.

I det klippet syntes också Martin Wallström, som nu gör debut i Snabba Cash-sammanhang. Han spelar polisaspirant Martin Hägerström som blir handplockad till att bli infiltratör i en hemlighetsstämplad operation med mål att fälla ledaren för Stockholms serbiska maffia – Radovan Krajnic. Samtidigt lever JW (Joel Kinnaman) på landsflykt, nu fast besluten att få reda på vad som hänt med sin försvunna syster Camilla, och spåren leder till Stockholms undre värld.

Snabba Cash – Livet deluxe har biopremiär 18 oktober.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.