Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Snart dags för Göteborg Film Festival

gff-39

29 januari-8 februari är det åter dags för Göteborg Film Festival, den trettionionde i ordningen och Nordens största filmfestival.

Mycket fokus på just nordisk film förstås, men i år det också italiensk och nigeriansk film som får extra uppmärksamhet. Nigerias filmindustri, självklart kallat Nollywood, har vuxit snabbt och är nu världens näst största.

Öppningsfilm blir Måns Månssons Yarden, en resa till samhällets botten socialt, ekonomiskt och personligt på en otrygg omlastningsplats i Malmö.

Susanne Bier, med flera dramatiska mästerverk bakom sig och säkert framför sig också, kommer motta hederspriset Nordic Honorary Dragon Award. Hon är förövrigt den enda nordiska regissör som vunnit Oscar för bästa utländska film sen 80-talet.

En helt ny sektion för festivalen är TV-drama där hela eller några avsnitt kommer visas av nya, nordiska serier.

Laurie Anderson, experimentell musiker och konstnär, gästar festivalen och visar sin nya film Heart of a dog. Faktiskt kommer en särskild visning ordnas där hundar är välkomna till biografen. Gratis inträde för hundar i mattes/husses sällskap, max en hund per person.

Som vanligt är det ett digert program och förutom filmer blir det olika happenings runt om på stan. Tältet på Järntorget är tillbaka, och seminarier, samtal, konserter och fester anordnas. Biljettsläpp är kl. 12 lördag 16 januari och innan dess kommer vi ge våra bästa filmtips. Så håll utkik.

Programmet för Göteborg Film Festival 2016

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.