Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Snart dags för Göteborg International Film Festival

giff-2014

Idag släpptes programmet för den 37:e upplagan av Göteborg International Film Festival som pågår 24 januari till 3 februari.

Som vanligt erbjuds ett brett utbud av film från hela världen. Denna gång är det ca 500 filmer från 80 länder med ett särskilt fokus i år på Island och Ryssland. Det numera världsberömda ryska konstnärskollektivet Pussy Riot har förövrigt designat årets festivalaffisch, och de står också i centrum i dokumentären Pussy Versus Putin som visas 27 januari.

Invigningsfilm är Nånting måste gå sönder av Ester Martin Bergsmark som också har chans att vinna pris för bästa nordiska film. Hans förra film Pojktanten var också med i Nordisk Tävling, för två år sedan, och fick då ett hedersomnämnande av juryn. Den recenserade Ingrid här.

En som definitivt får ett pris under festivalen är Ralph Fiennes som hedras med årets Honorary Dragon Award. Han är på plats för att ta emot priset, men också för att presentera sin nya film The Invisible Woman som visas 25 januari.

Festivalen har också ett digert utbud av seminarier och kringevenemang, bland annat kommer Sven Martin prata om hur han designar drakar i Game of Thrones 25 januari och efter isländska filmen Metalhead blir det hårdrocksfest på Pustervik 30 januari. Ett annat event som sticker ut är visningen av den fascinerande Koyaanisqatsi 1 februari, och inramningen lär bli mäktig. I Scandinavium blir det en filmupplevelse i jätteformat med livemusik av Philip Glass med ensemble, Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska kör.

Jag och mina onyanserade kolleger Ingrid Forsberg och Måns Lindman kommer ta del av så mycket vi bara kan så vänta er en hel del recensioner och annat festivalrelaterat här på onyanserat.se, Facebook och Twitter. Följ oss om ni inte redan gör det. Inom kort kommer personliga listor på vad vi verkligen inte vill missa på årets festival.

Programmet till Göteborg International Film Festival 2014 hittar ni här.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.