Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Extramaterial Onyanserat

Super Bowl och alla trailers!

 

Superbowl 50!
Super Bowl 50!

Så vare över för i år igen – en relativt ospännande match och ett PR-maskineri som Kommunal bara kan drömma om kickade igång. Coldplay levererade, i vanlig ordning, undermålig musik levererat i ett för tight format, Lady Gaga sjöng nationalsången iklätt vitt hår, blå naglar och en röd klänning medan stridsplanen flög in lika coolt som alltid. USA:s favoritevent kickade igång och tillsammans med det alla reklamer som tar upp den största delen av sändningen. Vi har samlat ihop några av dessa för er.

Jason Bourne

BOOM! Jag hade noll koll men tydligen är Jason är tillbaka! Vi glömmer snabbt The Bourne Legacy och välkomnar Jason Bourne tillbaka i just Jason Bourne. I sedvanlig ordning är han större, lite skitigare och ”THE ULTIMATE WEAPON” som såklart börjar komma ihåg vem han är. Kommer såklart till sommaren.

X-men: Apocalypse

Mer en kort teaser egentligen (men vem klagar när det kostar cirka 1,5 mille per sekund för reklam under Super Bowl.) Man kör vidare med dom unga X-männen och kvinnorna som nu ska ta sig an Apocalypse. Till skillnad mot Captain America: Civil War så måste jag erkänna att jag har lite förväntningar här. Lite oklart varför men motiveringar är överlag överskattade. X-men: Apocalypse kommer lagom till Memorial day – den 30:e maj!

Captain America: Civil War

Det tokhyllade seriealbumet med samma namn ska nu bli film. Captain America tar strid mot Iron Man i frågan om den amerikanska staten ska få registrera superhjältar och deras riktiga identiteter. Kaptenen tar på sig foliehatten och är såklart emot eftersom det är oamerikanskt och Iron man är pro eftersom han han är en FRA-tönt. Sen hämtar dom alla sin vänner och slåss lite och du betalar 180 kr för att se det hela.

Deadpool

Ryan Reynolds lyckas aldrig välja rätt roller utan blir alltid kvar i b-träsket (vilket dock är ganska välförtjänt). I rollen som den dryge och svamlande antihjälten Deadpool så verkar många tro att han nu hittat lite rätt. Reynolds spelade Deadpool i den senaste Wolverinefilmen men istället för att spela på hans snabbkäftighet så gjorde man misstaget att bokstavligen talat sy ihop munnen på honom vilket alla gnällde om. Nu ser det ut som man lärt sig en läxa och den nya filmen kommer i vår.

Independence day 2

Dom första 12 sekunderna är direkt hämtade från Super Bowl med nationalsången och en härlig slåsigpåbröstet-mentalitet och ja – det går inte att ogilla det. Jeff Goldblum är tillbaka för att rädda jorden en gång till men utan Will Smith den här gången. Frågan är om utomjordingar bytt operativsystem 20 år senare alternativt så har dom en USB 5.0-ingång och i båda fallen är det kört för mänskligheten.

Turtles: Out of the shadows

Michael Bay får återigen chansen att krossa våra barndomsdrömmar om hur coola Turtles var. DOCK med Krang den här gången (och Rocksteady and Bebop)! Vår självbevarelsedrift kommer få stå tillbaka för den nostalgiska längtan när det kommer till kritan för jag vill verkligen se komma ihåg Turtles som en cool grej. Big Apple 3 am!

https://www.youtube.com/watch?v=ql7uY36-LwA

PuppyMonkeyBaby

Super Bowl är ju mer än bara trailers – det är ju även reklam. En 60 minuters match blir 4 timmar lång men vad gör det när det är kvalité vi pratar om här. En 30-sekunders reklam kan kosta uppemot 50 miljoner dollar – så det är det klart man satsar hårt. Under natten kom mycket tveksam reklam men tveksammast av dom alla var såklart PuppyMonkeyBaby. Av alla reklamer vi såg i år så är det denna som fastande. En amerikansk version av ett Kinderägg – 3-in-1!

Super Bowl Babies

Återigen ett litet mysterium! Som reklamen visar ovan så liggs det mer i staden efter Super Bowl om vinnarlaget kommer därifrån. Resultatet som kommer ut efter nio månader ”brukar” kallas Super Bowl Babies. Om detta är en grej eller inte vet jag inte men det ska till USA:s samlade PR-elit för att skapa en spinn på detta. Riktigt oklart hur det ska tolkas och vad buskapet är – en amerikansk hyllning till alla glädjeknull och oplanerade barn kanske?

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fascinerad av det ostrukturerade och det hopplösa. Stadsplanerare som anser att fler filmer borde ses i sin rätta urbana miljö – filmen är bara en del av upplevelsen. Tycker allt blir bättre på danska. Gillar överlag inte TV-serier.