Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Ta på din bästa cowboyhatt och gå på Dallas-fest

”Tänk er att Sue Ellens drinkvagn har kommit på vift och rullat in på Nalen och att Pam aldrig dog. Tänk er att Jock och Miss Ellie sitter i varsin gungstol och ler sådär varmt som bara Miss Ellie och Jock kan. Kom som du är eller kom som du vill vara eller som du verkligen inte vill vara. Det är upp till dig.”

Den tredje tv-festen på Nalen i Stockholm går av stapeln på lördag, och temat den här gången är Dallas – denna klassiska såpopera om oljebranschfamiljen Ewing. Serien som, enligt arrangören Johanna Koljonen, är ”en av serierna som formade våra uppfattningar om vad som är glamour och vad som är vackert”.

De tidigare två Nalen-TV-festerna har gått i Twin Peaks och Game of Thrones-teman. Denna gång är kanske musikvalet lite mer givet. Enligt Johanna Koljonen blir det ” musik som alla skulle ha hört eller borde ha hört vid tiden då serierna gick”

— Men tanken är inte att det ska urarta i nåt slags afterski, alltså det som britterna kallar ”cheese”. Som alltid på Nalen är musiken en central del av upplevelsen.

Johanna, ge oss lite stylingtips inför festen!

— Det här är ganska lätt. Cowboyhattar förstås. De rutiga skjortorna från Twin Peaks-kvällen är välkomna tillbaka. Eller föna håret stort och använd stora accessoarer. Jag hoppas på ganska mycket axelvaddar också, eller samtida parafraser på 80-talsmodet. Man är så klart välkommen i till exempel små tennisoutfits också!

Vad kommer den här festen ge, som de tidigare tv-festerna inte gjort?

— Samma kärleksfulla stämning men i en helt annan atmosfär! Den här periodens populärkulturella USA håller ju precis på att glida in från folks egenupplevda minnen till den stora poolen av skimrande mytologisk americana. Samtidigt är serien aktuell igen med nypremiären av ett slags Dallas – Next Generation, där många av de gamla skådisarna återvänder men fokuset ligger på deras barn. Ärligt talat måste man inte älska Dallas för att trivas på den här festen. Också dom som klär ut sig kommer ju mest att se ut som lite extrema hipsters, fast snällare!

Tid: Lördag 12 november, kl 21.00 – 02.00

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Åldersgräns: 18 år

Pris: 100 kr i dörren

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.